Пищевая ценность порции

988
кКал
42%
Белки16 г
Жиры68 г
Углеводы79 г
% от дневной нормы
4 %
13 %
6 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ингредиенттер қосулы
порция
Шоколадный бисквит
2 дана.
60 г
50 г
10 г
0 ш. л.
1 ст. л.
1 ст. л.
Мусс с черным шоколадом
2 дана.
70 г
150 г
150 г
8 г
250 г
Мусс с молочным шоколадом
2 дана.
50 г
150 г
150 г
10 г
250 г
Мусс с белым шоколадом
2 дана.
50 г
150 г
150 г
10 г
250 г
Шоколадная глазурь
100 г
20 г
50 г

retsept bo'yicha fotoreportajlar6

rasm Qo'shish
көбірек2
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/12

Первым делом нам понадобится испечь бисквит из заявленных ингредиентов в форме диаметром 24 см. Подробный рецепт находится здесь: https://www.edimdoma.ru/retsepty/64480-izumitelnyy-shokoladnyy-biskvit. Если вы испечете бисквит из двух яиц, его не нужно будет разрезать на пласты, но верхнюю корочку я все же рекомендую срезать.
Avvalo, biz 24 sm diametrli shaklda e'lon qilingan ingredientlardan pechene pishirishimiz kerak. batafsil retsept bu erda: https://www.edimdoma.ru/retsepty/64480-izumitelnyy-shokoladnyy-biskvit. agar siz ikkita tuxumli pechene pishirsangiz, uni qatlamlarga bo'lish shart emas, lekin men hali ham yuqori qobig'ini kesishni maslahat beraman.


to'liq ekran

# qadam 2/12

Все три шоколадных мусса готовятся одинаково, меняется только вид шоколада. Поэтому я подробно расскажу только про первый, он у нас из черного шоколада. Желтки венчиком растираем с сахаром. Вливаем к ним молоко, можно холодное, и перемешиваем до однородности. На среднем огне при постоянном помешивании доводим смесь до загустения. Кипятить не нужно)) Если есть термометр, ориентируйтесь на температуру 82–85°С. Если нет, при перемешивании вы почувствуете, что смесь начала густеть, и заметите, что над ней поднимается пар — готово.
Uchta shokoladli muss ham xuddi shunday tayyorlanadi, faqat shokolad turi o'zgaradi. Shuning uchun, men faqat birinchisi haqida batafsil aytib beraman, bizda qora shokolad bor. Sariqlarni shakar bilan ko'pirtirish bilan maydalang. Biz ularga sut quyamiz, siz sovuq bo'lishingiz mumkin va silliq bo'lguncha aralashtiring. O'rtacha olovda, doimiy aralashtirish bilan, aralashmani qalinlashguncha keltiring. Qaynatish shart emas)) agar termometr bo'lsa, 82–85°s haroratga e'tibor bering.agar yo'q bo'lsa, aralashtirganda siz aralashmaning qalinlasha boshlaganini sezasiz va uning ustida bug ' ko'tarilganini sezasiz — tayyor.


to'liq ekran

# qadam 3/12

В заварную массу сразу же добавляем поломанный на кусочки шоколад (у меня кондитерский в каплях) и заранее замоченный в 3 столовых ложках холодной воды желатин. Перемешиваем до полной однородности и оставляем остывать до комнатной температуры.
Choux massasiga darhol bo'laklarga bo'lingan shokolad qo'shing (menda tomchilab qandolatchilik bor) va 3 osh qoshiq sovuq suvda oldindan namlangan jelatin. To'liq silliq bo'lguncha aralashtiring va xona haroratiga qadar sovushini qoldiring.


to'liq ekran

# qadam 4/12

В это время взбиваем охлажденные сливки до плотного состояния. Я взбиваю сразу все количество, а затем отмеряю нужную порцию в каждый мусс. Взбитые сливки держу в холодильнике до востребования.
Bu vaqtda biz sovutilgan kremni qattiq bo'lguncha uramiz. Men bir vaqtning o'zida barcha miqdorni uraman va keyin har bir mussga kerakli qismni o'lchayman. Men qaymoqni talab qilinadigan muzlatgichda saqlayman.


to'liq ekran

# qadam 5/12

В два приема соединяем остывшую шоколадную массу со взбитыми сливками. Используем только ручной труд — лопатку или ложку.
Ikki bosqichda biz sovutilgan shokolad massasini qaymoq bilan birlashtiramiz. Biz faqat qo'l mehnatidan foydalanamiz — spatula yoki qoshiq.


to'liq ekran

# qadam 6/12

Бисквит кладем на блюдо и заключаем его в бортик от разъемной формы, в которой он пекся, или кулинарное кольцо. Выливаем на него полученный мусс и отправляем заготовку в морозилку.
Biz pecheneni idishga joylashtiramiz va uni pishirilgan kamon shaklidagi yoki pishirish halqasining yon tomoniga o'rab qo'yamiz. Olingan mussni unga to'kib tashlang va ish qismini muzlatgichga yuboring.


to'liq ekran

# qadam 7/12

Пока первый слой мусса застывает, готовим мусс с молочным шоколадом. Его выливаем на застывший первый слой и тоже отправляем в морозилку.
Birinchi muss qatlami qotib qolganda, biz sutli shokoladli muss tayyorlaymiz. Biz uni muzlatilgan birinchi qatlamga quyamiz va muzlatgichga yuboramiz.


to'liq ekran

# qadam 8/12

Для мусса из белого шоколада моей форме не хватило высоты, пришлось нарастить высоту ацетатной лентой. За неимением последней подойдет обычная фольга.
Oq shokoladli muss uchun mening shaklim etarli emas edi, men balandlikni asetat lenta bilan o'stirishim kerak edi. Ikkinchisining yo'qligi uchun oddiy folga mos keladi.


to'liq ekran

# qadam 9/12

Торт, в принципе, готов. Сторонники минимализма могут уже подавать его к столу. Если же вы не ищете легких путей, можете покрыть его шоколадной глазурью и украсить.
Kek, asosan, tayyor. Minimalizm tarafdorlari uni allaqachon stolga olib kelishlari mumkin. Agar siz oson yo'llarni qidirmasangiz, uni shokoladli muz bilan yopishingiz va bezashingiz mumkin.


to'liq ekran

# qadam 10/12

Для шоколадной глазури растопите на водяной бане или самом медленном огне шоколад с маслом и сливками (для глазури подойдут с любой жирностью, какие не жалко). Чтобы удивить гостей, я украсила торт шоколадными листочками. Для этого я просто нанесла растопленный шоколад трех цветов на живые, предварительно вымытые и просушенные листочки. Отправила заготовки в холодильник, а затем аккуратно сняла настоящие листочки с шоколадных.
Shokoladli muzlash uchun shokoladni suv hammomida yoki eng past olovda sariyog 'va qaymoq bilan eritib oling (muzlash uchun ular har qanday yog' tarkibiga mos keladi, bu achinarli emas). Mehmonlarni hayratda qoldirish uchun men tortni shokolad barglari bilan bezatdim. Buning uchun men uchta rangdagi eritilgan shokoladni tirik, oldindan yuvilgan va quritilgan barglarga surtdim. Men blankalarni muzlatgichga yubordim va keyin shokoladdan haqiqiy barglarni ehtiyotkorlik bilan olib tashladim.


to'liq ekran

# qadam 11/12

Аппетитный разрез шоколадного красавца.
Shokoladli chiroyli odamning og'izni sug'oradigan qismi.


to'liq ekran

# qadam 12/12

Угощайтесь и приятного всем аппетита!
O'zingizni davolang va barchaning ishtahasidan zavqlaning!


поделиться фото
4.5
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.