Tuzli tarvuzlar

Соленые арбузы
Соленые арбузы
Соленые арбузы
Соленые арбузы
Соленые арбузы
Preparation
kunning5
сooking Time
15 daqiqalar
Recipe For
6 odam
 

Sipattama

Ba'zan, tarvuz sotib olayotganda, pishmagan yoki haddan tashqari pishgan sifatsiz namunalar mavjud. Hech qanday holatda bunday tarvuzlarni tashlamang, balki ularni mazali gazakka aylantiring. Bizga tarvuzning o'zi, suv, tuz, shakar va ozgina vaqt kerak bo'ladi. Tuzli tarvuzlar juda mazali. Go'sht, baliq va kartoshka uchun juda yaxshi. Ovqat pishiring va davolang!
В избранное

Пищевая ценность порции

137
кКал
5%
Белки3 г
Жиры0 г
Углеводы32 г
% от дневной нормы
1 %
0 %
2 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ингредиенттер қосулы
порция
Основные
1 дана.
Рассол
1 л
2 ст. л.
2 ст. л.

retsept bo'yicha fotoreportajlar0

rasm Qo'shish
hozircha bu taomni tayyorlash haqida hech qanday fotosurat yo'q
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/7

Арбуз нарезать небольшими кусочками вместе с кожурой. Если середина арбуза перезрела, то удалите ее.
Tarvuzni qobig'i bilan birga mayda bo'laklarga bo'ling. Agar tarvuzning o'rtasi pishgan bo'lsa, uni olib tashlang.


to'liq ekran

# qadam 2/7

Кусочки арбуза выложить в подходящую по размеру кастрюлю.
Tarvuz bo'laklarini mos keladigan idishga soling.


to'liq ekran

# qadam 3/7

Из холодной воды, соли и сахара приготовить рассол, соединив ингредиенты и перемешав их. Рассол готовить порциями по 1 л, пока не покроет все арбузы.
Sovuq suv, tuz va shakar bilan ingredientlarni birlashtirib, aralashtirib, sho'r suv tayyorlang. Barcha tarvuzlarni qoplamaguncha sho'r suvni 1 litr hajmda pishiring.


to'liq ekran

# qadam 4/7

Залить арбузы рассолом.
Tarvuzlarni sho'r suv bilan to'kib tashlang.


to'liq ekran

# qadam 5/7

Сверху положить какой-нибудь груз. Я приспособила тарелку, которую утапливаю в рассоле. Рассол наливается в тарелку и служит грузом. Накрыть кастрюлю крышкой и поставить в тепло на 1 день, затем вынести в холодное место. Время просаливания арбузов будет зависеть от температуры помещения, от величины кусочков. Маленькие кусочки быстрее просолятся в тепле.
Ustiga bir oz yuk qo'ying. Men sho'r suvga botirgan plastinkani moslashtirdim. Sho'r suv plastinkaga quyiladi va yuk bo'lib xizmat qiladi. Idishni qopqoq bilan yoping va 1 kun davomida issiqqa qo'ying, so'ngra sovuq joyga olib boring. Tarvuzlarni tuzlash vaqti xonaning haroratiga, bo'laklarning hajmiga bog'liq bo'ladi. Kichik bo'laklar issiqda tezroq tuzlanadi.


to'liq ekran

# qadam 6/7

У готовых соленых арбузов должна просолиться корочка и стать прозрачной. На фото в блюдце соленые арбузы (то, что осталось от засола первой партии). А в миске еще не просоленные арбузы, они стоят только одни сутки. Видно различие в цвете.
Tayyor tuzlangan tarvuzlarning qobig'i tuzlangan va shaffof bo'lishi kerak. Suratda likopchada sho'r tarvuzlar (birinchi partiyani tuzlashdan qolgan narsa). Va idishda hali tuzlangan tarvuz yo'q, ular faqat bir kun turadi. Rang farqi ko'rinadi.


to'liq ekran

# qadam 7/7

Угощайтесь вкусной закуской! Приятного аппетита!
O'zingizni mazali gazak bilan davolang! Yoqimli ishtaha!


поделиться фото
5.0
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.