Uyda koreys sabzi

Морковь по-корейски в домашних условиях
Морковь по-корейски в домашних условиях
Морковь по-корейски в домашних условиях
Морковь по-корейски в домашних условиях
Морковь по-корейски в домашних условиях
сooking Time
1 soatva 40 daqiqalar
Recipe For
1 adamga
 

Sipattama

Koreys sabzi ko'pincha boshqa idishlarni tayyorlashda ishlatiladi. U bilan salatlar, rulolar va rulolar tayyorlanadi, pirog va kishilarga qo'shiladi, tortlar to'ldiriladi. Va men, achchiqlikni sevuvchi sifatida, uni xuddi shunday, asosiy taom bilan iste'mol qilishni yaxshi ko'raman. Shuning uchun, men sizga har doim qo'lingizda bo'lishi va kerakli vaqtda ishlatilishi uchun uyda bunday sabzi tayyorlashni taklif qilaman. Koreys tilida sabzi tayyorlash uchun sizga maxsus qirg'ich kerak bo'ladi, bu esa ildiz hosilini cho'zilgan chiziqlar bilan ishqalashga imkon beradi. Ehtimol, sizda kombaynda bor, keyin jarayon tezroq bo'ladi, menda faqat qo'lda variant bor.
В избранное

Пищевая ценность блюда

1603
кКал
68%
Белки15 г
Жиры128 г
Углеводы102 г
% от дневной нормы
4 %
25 %
7 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ингредиенттер қосулы
порция
Основные
1 кг
1 дана.
1 ш. л.
3 дана.
1 дана.
2 дана.
1 ст. л.
1 ш. л.
4 ст. л.
0 шыны

retsept bo'yicha fotoreportajlar3

rasm Qo'shish
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/8

Морковь чистим, моем и натираем на специальной терке, чтобы получились длинные полосочки.
Biz sabzi tozalaymiz, yuvamiz va uzun chiziqlar hosil qilish uchun maxsus qirg'ichga surtamiz.


to'liq ekran

# qadam 2/8

Получаем вот такие, один к одному, полоски моркови. Чем длиннее они у вас получатся, тем лучше.
Biz bu sabzi chiziqlarini birma-bir olamiz. Ular qanchalik uzoq bo'lsa, shuncha yaxshi bo'ladi.


to'liq ekran

# qadam 3/8

Чеснока можно взять и по вкусу, но так как мы готовим морковь по-корейски, лучше добавить побольше, для остроты. У меня была одна головка с крупными зубчиками.
Sarimsoqni ta'mga qarab olish mumkin, lekin biz koreys tilida sabzi pishirganimiz uchun, ziravorlar uchun ko'proq qo'shish yaxshidir. Menda katta tishli bitta bosh bor edi.


to'liq ekran

# qadam 4/8

Чистим его, пропускаем через пресс и отправляем к моркови.
Biz uni tozalaymiz, matbuotdan o'tkazamiz va sabzi yuboramiz.


to'liq ekran

# qadam 5/8

Добавляем все необходимые приправы: черный и красный молотый перец, гвоздику, молотый кориандр, лавровый лист. Сыпем соль, сахар. Наливаем масло растительное и уксус. Хорошо перемешиваем. На данном этапе вы можете регулировать остроту моркови, но помните — настоявшись, острота проявит себя сильнее.
Barcha kerakli ziravorlarni qo'shing: qora va qizil maydalangan qalampir, chinnigullar, maydalangan koriander, dafna yaprog'i. Tuz, shakar tushiring. O'simlik moyi va sirka tushiring. Yaxshilab aralashtiring. Ushbu bosqichda siz sabzi issiqligini sozlashingiz mumkin, lekin esda tuting — turib turib, achchiqlik yanada kuchliroq bo'ladi.


to'liq ekran

# qadam 6/8

Далее морковь перекладываем в эмалированную кастрюлю. Сейчас необходимо слегка ее вдавить, чтобы моркови легче было пустить сок, она потом покроется маринадом.
Keyin sabzi sirlangan panga o'tkazamiz. Endi siz uni ozgina bosishingiz kerak, shunda sabzi sharbatini chiqarishni osonlashtiradi, keyin u tuzlamoq bilan qoplanadi.


to'liq ekran

# qadam 7/8

Теперь устраиваем для моркови пресс. В кастрюлю я кладу тарелку, диаметр которой позволяет войти в кастрюлю, и ставлю что-нибудь тяжелое, в данном случае это литровая банка с водой. Остается только ждать. Настаиваем морковь до готовности, как правило, этот процесс занимает 3 суток. Делать это лучше в прохладном месте (например, на балконе). Затем перекладываем все в банку, как раз у меня получилась литровая баночка плотно уложенной моркови, и так храним в холодильнике (или на балконе).
Endi sabzi uchun matbuot tashkil qilamiz. Kastryulda men diametri qozonga kirishga imkon beradigan plastinka qo'ydim va og'ir narsa qo'ydim, bu holda bu litr suv idishi. Faqat kutish qoladi. Sabzi tayyor bo'lgunga qadar turib oling, qoida tariqasida, bu jarayon 3 kun davom etadi. Buni salqin joyda (masalan, balkonda) qilish yaxshidir. Keyin biz hamma narsani kavanozga o'tkazamiz, shunchaki menda bir litrlik mahkam joylashtirilgan sabzi bor va shuning uchun muzlatgichda (yoki balkonda) saqlaymiz.


to'liq ekran

# qadam 8/8

Теперь можно есть морковь как дополнение к обеду или ужину, а также использовать в других блюдах. Приятного аппетита!
Endi siz sabzi tushlik yoki kechki ovqatga qo'shimcha sifatida iste'mol qilishingiz va boshqa idishlarda ham ishlatishingiz mumkin. Yoqimli ishtaha!


поделиться фото
4.5
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.