Pesto Sousi

Соус "Песто"
Соус "Песто"
Соус "Песто"
Соус "Песто"
Соус "Песто"
сooking Time
15 daqiqalar
Recipe For
1 adamga
 

Sipattama

Pesto an'anaviy italyan sousi Liguriyadan keladi. Sosning nomi pestato, pestare fe'lidan kelib chiqqan bo'lib, italyan tilida oyoq osti qilish, ishqalash, maydalash degan ma'noni anglatadi. Liguriya retsepti asosida yangi Reyhan barglari va zaytun moyi Liguriyadan, sarimsoqdan, pinia yong'oqlaridan (sadr bilan almashtirilishi mumkin), parmigiano Reggiano va pecorino pishloqlaridan keladi. Klassik pesto blender o'rniga marmar ohak va yog'och pestle yordamida tayyorlanadi. Ammo hamma ham ularga ega emas va men pesto sousini juda xohlayman, shuning uchun uning ta'mini buzmaslik uchun blenderda sous eng past tezlikda puls rejimida qamchilanishini esdan chiqarmasligingiz kerak. Oddiy ingredientlar to'plamiga yangilari qo'shiladigan ko'plab retseptlar mavjud: achchiq qalampir yoki quritilgan pomidor. Fesleğenning bir qismi boshqa o'tlar bilan almashtiriladi, masalan, maydanoz yoki koriander, men hatto yalpiz variantini ham uchratdim. Klassik sousda yong'oqlar qovurilmagan holda olinadi, ammo ba'zi retseptlarda issiq yong'oqlar bilan o'zgarish mavjud. Men ham o'z ta'mimga o'zgartirish kiritish vasvasasidan qochmadim va sosning o'z versiyasini sizning e'tiboringizga taqdim etaman.
В избранное

Пищевая ценность блюда

1398
кКал
59%
Белки25 г
Жиры138 г
Углеводы16 г
% от дневной нормы
6 %
27 %
1 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ингредиенттер қосулы
порция
Основные
30 г
10 г
50 г
40 г
2 қалампыр
0 ш. л.
100 мл
1 ш. л.

retsept bo'yicha fotoreportajlar2

rasm Qo'shish
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/8

Очищенные зубчики чеснока растереть в ступке с морской солью до однородной кашицы.
Tozalangan sarimsoq chinnigullarini dengiz tuzi bilan bir hil gruelga maydalang.


to'liq ekran

# qadam 2/8

Кедровые орехи прокалим на сухой раскалённой сковороде до появления приятного орехового аромата пару минут, постоянно встряхивая сковороду. Важно не пережарить!
Qarag'ay yong'oqlarini quruq issiq skovorodkada bir necha daqiqa davomida yoqimli yong'oq aromati paydo bo'lguncha qizdiring, panani doimo silkiting. Haddan tashqari pishirmaslik muhim!


to'liq ekran

# qadam 3/8

Пармезан натираем на мелкой тёрке.
Parmesanni mayda qirg'ichdan o'tkazing.


to'liq ekran

# qadam 4/8

Базилик и петрушку нужно промыть и хорошо обсушить, использовать в соус только листья. Я беру пропорцию 3:1. Идеально было бы продолжать растирать в ступке и зелень, но у меня такого размера ступки нет, потому продолжаю готовить соус в малой чаше блендера. Здесь важно использовать низкую скорость при взбивании, потому что на высокой скорости соус может нагреться, что ухудшает его вкус. Поэтому я взбиваю соус в несколько приёмов и на самой низкой скорости.
Fesleğen va maydanozni yuvish va yaxshilab quritish kerak, sousda faqat barglardan foydalaning. Men 3:1 nisbatini olaman. Ohak va ko'katlarni maydalashni davom ettirish ideal bo'lar edi, lekin menda bunday ohak yo'q, shuning uchun men sousni Blenderning kichik idishida pishirishda davom etaman. Bu erda qamchilashda past tezlikni ishlatish juda muhim, chunki yuqori tezlikda sous qizib ketishi mumkin, bu uning ta'mini pasaytiradi. Shunday qilib, men sousni bir necha bosqichda va eng past tezlikda uraman.


to'liq ekran

# qadam 5/8

Shunday qilib, Reyhan va maydanoz barglarini kichikroq qilib kesib oling, yong'oq va sarimsoq pastasi bilan idishga soling, 3-4 osh qoshiq yog ' qo'shing va puls rejimida urishni boshlang.


to'liq ekran

# qadam 6/8

Massa bir hil bo'lganda, biz asta-sekin yog ' qo'shishni boshlaymiz va eng past tezlikda urishni davom ettiramiz. Biz yog ' miqdorini o'z xohishimizga ko'ra sozlaymiz (kimdir sousni qalinroq yoqtiradi, boshqalari esa aksincha).


to'liq ekran

# qadam 7/8

Как только соус достиг пастообразной консистенции, можно добавлять сыр. Взбиваем буквально секунд 10-15, просто чтобы была более однородная текстура. Соус готов. Храним его в холодильнике (дней до 5-ти можно), там он ещё немного загустеет.
SOS xamirga o'xshash mustahkamlikka erishgandan so'ng, siz pishloq qo'shishingiz mumkin. Bir hil tuzilishga ega bo'lish uchun biz tom ma'noda 10-15 soniya davomida uramiz. SOS tayyor. Biz uni muzlatgichda saqlaymiz (5 kungacha mumkin), u erda u biroz qalinlashadi.


to'liq ekran

# qadam 8/8

Endi sharob sirkasi haqida. Umuman olganda, klassik pesto retsepti sharob sosini o'z ichiga olmaydi. Ammo men har doim pestoda ozgina achchiqlikni sog'inaman, agar men uni gazaklarda ishlatsam. Shuning uchun, agar men pestoni atıştırmalıklar uchun tayyorlayotgan bo'lsam, unda men barcha yog'larni ishlatganimdan so'ng darhol sharob sirkasini qo'shaman va sous allaqachon kerakli qalinlikka erishgan. Men pishloqni oxirgi marta qo'shaman.


поделиться фото
5.0
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.