Polendvitsa uy qurilishi

Полендвица домашняя
Полендвица домашняя
Полендвица домашняя
Полендвица домашняя
Полендвица домашняя
Полендвица домашняя
Полендвица домашняя
Полендвица домашняя
Полендвица домашняя
Полендвица домашняя
Полендвица домашняя
сooking Time
30 daqiqalar
Recipe For
1 adamga
 

Sipattama

Polendvitsa Polsha va Belorusiya oshxonalariga tegishli bo'lishi mumkin bo'lgan quritilgan go'sht mahsulotidir. Belorus tilida u Palyandvitsa deb ataladi. Boshqa mamlakatlarda shunga o'xshash ism bor-yo'qligini bilmayman, ehtimol ular shunga o'xshash taomni tayyorlaydilar, ammo uning boshqa nomi bor. Bizning oilamizda polendvitsu yangi yildan boshlab bayramlarga tayyorlanadi, ba'zilari Rojdestvoga, keyin esa Pasxaga qoldiriladi. U har doim buvisi tomonidan tayyorlangan, endi onam buni qiladi va u menga ovqat pishirishni o'rgatdi. Tan olaman, men polendvitsani yaxshi ko'raman, bitta hid meni aqldan ozdiradi, men hamma narsani birdaniga eyishga tayyorman)) men uchun bu ta'm va hid bolalikdan. Endi uni butun yil davomida pishirishga ruxsat berish mumkin, lekin keyin bu biz uchun noziklik edi va men uchun bu alohida narsa! Polendvitsa tayyorlanadigan cho'chqa go'shti filesi fileto deb ataladi, bu juda nozik, nozik go'sht, yumaloq shakldagi kichik chiziqlar bilan sotiladi (ko'pincha gipermarketlarda va boshqa do'konlarda) yoki go'sht o'sishi bilan to'rtburchaklar shaklida qalinlashgan holda topish mumkin (asosan bozorlarda). Pishirish texnologiyasi oddiy: avval fileto tuzlanadi, ortiqcha suyuqlikni chiqaradi, so'ngra turli xil ziravorlar qo'shilishi bilan quritiladi. Siz o'zingizning xohishingizga ko'ra har qanday ziravorni olishingiz mumkin (siz uni qalampir, Provans o'tlari bilan qoplashingiz mumkin, achchiqlanish uchun maydalangan qalampir qo'shishingiz mumkin), lekin men polendvitsaning ta'mini buzmaslik uchun juda ko'p narsalarni olishni tavsiya etmayman, shuning uchun men o'zim har doim minimal ziravorlar olaman.unutilmas hid va ta'm beradi. Umuman olganda, agar siz hech qachon polendvitsani sinab ko'rmagan bo'lsangiz, men sizga juda maslahat beraman!
В избранное

Пищевая ценность блюда

2473
кКал
105%
Белки263 г
Жиры135 г
Углеводы37 г
% от дневной нормы
66 %
26 %
3 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ингредиенттер қосулы
порция
Основные
950 г
2 ст. л.
1 ст. л.
5 қалампыр
1 дәміне қарай
2 дана.
1 ш. л.

retsept bo'yicha fotoreportajlar8

rasm Qo'shish
көбірек4
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/13

Вот так выглядит филе. Очень часто это филе продают с пристроенными к ней полосками мяса, как правило, на рынке. Если такие имеются, я их отрываю, они хорошо отделяются. Должна остаться сама мышца, без всяких белых пленок (иначе они потом не жуются) и кусочков мяса.
Fileto shunday ko'rinadi. Ko'pincha, bu fileto, qoida tariqasida, bozorda unga biriktirilgan go'sht chiziqlari bilan sotiladi. Agar mavjud bo'lsa, men ularni yirtib tashlayman, ular yaxshi ajralib turadi. Mushakning o'zi hech qanday oq plyonkalarsiz qolishi kerak (aks holda ular keyinchalik chaynamaydilar) va go'sht bo'laklari.


to'liq ekran

# qadam 2/13

В начале надо просолить филе и поставить под гнет, чтобы ушла лишняя жидкость. Для этого смешиваем 2 ст. л. соли и сахар, натираем филе со всех сторон, кладем в большую миску. Не страшно, если филе будет лежать изогнуто.
Dastlab, ortiqcha suyuqlik ketishi uchun filetani tuzlash va zulm ostiga qo'yish kerak. Buning uchun 2 osh qoshiqni aralashtiring.l tuz va shakar, filetani har tomondan ishqalang, katta idishga soling. Agar fileto egilgan bo'lsa, qo'rqinchli emas.


to'liq ekran

# qadam 3/13

На филе кладем тарелочку и ставим гнет, можно приспособить банку с водой или камень, как у меня. В таком состоянии, прикрыв салфеточкой или полотенцем, выдерживаем филе в течение 3 суток при комнатной температуре на кухне (летом лучше поставить, где прохладней). Раз в сутки переворачиваем его.
Fileto ustiga biz plastinka qo'yamiz va zulm qilamiz, siz men kabi suv idishini yoki toshni moslashtira olasiz. Bunday holatda, peçete yoki sochiq bilan yopilgan holda, filetani oshxonada xona haroratida 3 kun ushlab turing (yozda uni salqinroq joyga qo'yish yaxshidir). Biz uni kuniga bir marta aylantiramiz.


to'liq ekran

# qadam 4/13

Вот так выглядит филе после 3 суток.
3 kundan keyin fileto shunday ko'rinadi.


to'liq ekran

# qadam 5/13

Достаем его, обтираем бумажным полотенцем от влаги. Натираем его чесноком, пропущенным через пресс или натертым на терке и измельченной в руках на кусочки лаврушкой.
Biz uni olib tashlaymiz, namlikdan qog'oz sochiq bilan artib tashlaymiz. Biz uni sarimsoq bilan surtamiz, matbuotdan o'tkazamiz yoki maydalaymiz va qo'llarimizga bo'laklarga bo'lak qilib maydalaymiz.


to'liq ekran

# qadam 6/13

Посыпаем со всех сторон молотым черным перцем, молотым тмином и посыпаем несколькими щепотками соли. Кладем натертое филе на край марли, сложенной вдвое.
Har tomondan maydalangan qora murch, maydalangan zira seping va bir necha chimdik tuz seping. Biz maydalangan filetani ikki baravar katlanmış doka chetiga qo'yamiz.


to'liq ekran

# qadam 7/13

Заворачиваем филе по типу рулета, завернув бока. Теперь с одной стороны завязываем веревку и обтягиваем ей по всей поверхности филе вокруг, придавая округлую форму полендвице.
Biz filetolarni rulon shaklida o'rab, yon tomonlarini o'rab olamiz. Endi, bir tomondan, biz arqonni bog'laymiz va uni filetaning butun yuzasiga mahkam bog'lab, polendvitsaga yumaloq shakl beramiz.


to'liq ekran

# qadam 8/13

Готово.
Tayyor.


to'liq ekran

# qadam 9/13

На другом конце полендвицы завязываем веревкой узел и делаем петлю, за которую будем подвешивать полендвицу.
Polendvitsaning boshqa uchida biz tugunni arqon bilan bog'laymiz va pastadir qilamiz, buning uchun biz polendvitsani osib qo'yamiz.


to'liq ekran

# qadam 10/13

Подвешиваем полендвицу подсыхать. Поскольку мы изначально ставили филе под гнет, то основная жидкость ушла, и поэтому полендвица сушится быстро. Но все же необходимо учитывать следующие моменты: срок сушки зависит от величины филе, условий сушки (температура, влажность, проветриваемость) и от ваших предпочтений. Чем толще филе, чем дольше оно будет сушиться. Этот процесс может занять от 3 до 7 дней. У меня заняло 4 суток, при этом я подвешивала на кухне, над плитой (у меня нет вытяжки), сами понимаете, сухой теплый воздух, проветриваемое место (у меня на кухне балкон), поэтому все получается быстро. Также от ваших предпочтений зависит то, какая степень сухости будет у полендвицы. Я не люблю очень сухую, поэтому рекомендую такую мерку: когда вы сжимаете подвешенную полендвицу и чувствуете, что поверхность твердоватая и уже хорошо подсохшая, но внутри чувствуется мягкость, то смело снимайте.
Quritish uchun polendvitsani osib qo'ying. Biz dastlab filetolarni zulm ostiga qo'yganimiz sababli, asosiy suyuqlik yo'qoldi va shuning uchun polendvitsa tezda quriydi. Ammo shunga qaramay, quyidagi fikrlarni hisobga olish kerak: quritish muddati fileto hajmiga, quritish sharoitlariga (harorat, namlik, shamollatish) va sizning xohishingizga bog'liq. Fileto qanchalik qalin bo'lsa, uni quritish uchun qancha vaqt kerak bo'ladi. Bu jarayon 3 dan 7 kungacha davom etishi mumkin. Menga 4 kun kerak bo'ldi, men uni oshxonada, pechka ustida osib qo'ydim (menda kaput yo'q), bilasizmi, quruq iliq havo, havalandırılan joy (mening oshxonamda balkon bor), shuning uchun hamma narsa tezda chiqadi. Shuningdek, polendvitsaning quruqlik darajasi sizning xohishingizga bog'liq. Men juda quruqni yoqtirmayman, shuning uchun men ushbu o'lchovni tavsiya qilaman: to'xtatilgan polni siqib, sirt qattiq va allaqachon yaxshi quritilganligini his qilsangiz, lekin ichkarida yumshoqlik bo'lsa, uni olib tashlang.


to'liq ekran

# qadam 11/13

Готовую полендвицу заворачиваем в пергамент и убираем в холодильник. Храним там до востребования.
Tayyor polendvitsani pergamentga o'rang va muzlatgichga qo'ying. Biz u erda talabga binoan saqlaymiz.


to'liq ekran

# qadam 12/13

Нарезаем по необходимости.
Biz kerak bo'lganda kesib tashladik.


to'liq ekran

# qadam 13/13

Приятного аппетита!
Yoqimli ishtaha!


поделиться фото
4.5
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.