Tovuq bilan suvli elesh

Сочный элеш с курицей
сooking Time
1 soatva 30 daqiqalar
Recipe For
8 odam
 

Sipattama

Menga klassik tatar pishirig'i yoqadi, chunki uni tayyorlashda xamirturushsiz xamir ishlatiladi. Bu biroz qatlamli va qarsillab chiqadi; bulon bilan to'ldirishning katta miqdori bo'lsa ham, pishirish paytida u yirtilmaydi; va u bilan ishlash ham yoqimli. Eleshi har qanday go'sht bilan tayyorlanishi mumkin, lekin menga tovuq go'shti juda yoqadi, ayniqsa oyoqlardan kesilgan. Tovuqli eleshi juda suvli va mazali.
В избранное

тағамдық құндылық бөліктер

693
кКал
29%
ақуыздар26 г
майлар36 г
көмірсулар69 г
күнделікті нормадан
7 %
7 %
5 %
сізге негізделген
жас, салмақ және БЕЛСЕНДІЛІК. Анықтамалық ақпарат болып табылады.
ингредиенттер қосулы
порция
Для теста
600 г
2 дана.
5 ст. л.
5 ст. л.
5 ст. л.
2 ст. л.
1 ш. л.
1 ш. л.
1 ш. л.
Начинка
3 дана.
4 дана.
2 дана.
1 дәміне қарай
1 дәміне қарай
8 ш. л.

retsept bo'yicha fotoreportajlar19

rasm Qo'shish
көбірек15
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/14

Для теста необходимо смешать в пиалке растопленное сливочное масло (остывшее), растительное масло, воду, сметану, соль и сахар.
Xamir uchun eritilgan sariyog ' (sovutilgan), o'simlik moyi, suv, smetana, tuz va shakarni idishga aralashtirish kerak.


to'liq ekran

# qadam 2/14

В большое блюдо просеять муку (3/4 части) и добавить разрыхлитель. В центре сделать углубление, вылить в него масляную смесь и разбить два яйца.
Unni (3/4 qism) katta idishga elakdan o'tkazing va pishirish kukuni qo'shing. Markazda quduq hosil qiling, ichiga yog ' aralashmasini quying va ikkita tuxumni sindirib tashlang.


to'liq ekran

# qadam 3/14

С помощью вилки перемешать яйца и понемногу начать вмешивать муку. Затем руками замесить тесто, чтобы оно стало однородным, эластичным и не прилипало к рукам. Если нужно, то добавьте еще муки. Тесто получается маслянистым и очень податливым. Обернуть его в пакет и убрать в холодильник.
Tuxumni aralashtirish uchun vilkadan foydalaning va unni asta-sekin aralashtirishni boshlang. Keyin xamirni qo'llaringiz bilan yoğurun, shunda u silliq, elastik bo'ladi va qo'llaringizga yopishmaydi. Agar kerak bo'lsa, ko'proq un qo'shing. Xamir sariyog ' va juda yumshoq bo'ladi. Uni sumkaga o'rang va muzlatgichga qo'ying.


to'liq ekran

# qadam 4/14

Куриные окорочка хорошо промыть, снять с них кожу (она не нужна), вырезать белые жилки. Жирок можно немного оставить (для сочности). Срезать с костей мясо и обсушить его.
Tovuq oyoqlarini yaxshilab yuvib tashlang, terisini olib tashlang (kerak emas), oq tomirlarni kesib oling. Yog ' ozgina qoldirilishi mumkin (sharbat uchun). Go'shtni suyaklardan kesib oling va quriting.


to'liq ekran

# qadam 5/14

Нарезать мякоть курицы кусочками (примерно 2х2 см., не меньше).
Tovuq go'shtini bo'laklarga bo'ling (taxminan 2x2 sm, kam emas).


to'liq ekran

# qadam 6/14

Картофель очистить и нарезать кубиками (1,5х1,5 см.)
Kartoshkani tozalang va kub shaklida kesib oling (1, 5x1,5 sm.)


to'liq ekran

# qadam 7/14

Лук очистить и нарезать мелким кубиком.
Piyozni tozalang va mayda kubiklarga bo'ling.


to'liq ekran

# qadam 8/14

Смешать курицу, картофель и лук, добавить соль и свежемолотый перец ( у меня была смесь перцев с преобладанием розового перца...он очень ароматный). Я позволила себе добавить еще 0,5 ч.л. сухой горчицы для более яркого вкуса (это по желанию). Начинке долго стоять не стоит, надо сразу же начинать готовить элеши (иначе появится сок). Кстати, я прежде все взвесила и у меня получилась следующая пропорция: мясо - 600 грамм, картофель - 400 грамм, лук - 200 грамм (это после очистки и нарезки)
Tovuq, kartoshka va piyozni aralashtiring, tuz va yangi maydalangan qalampir qo'shing ( menda pushti qalampir ustunlik qiladigan qalampir aralashmasi bor edi...bu juda xushbo'y). Men o'zimga yana 0,5 choy qoshiq qo'shishga ruxsat berdim.yorqinroq lazzat uchun quruq xantal (bu ixtiyoriy). To'ldirish uzoq vaqt turmasligi kerak, siz darhol eleshi tayyorlashni boshlashingiz kerak (aks holda sharbat paydo bo'ladi). Aytgancha, men avval hamma narsani tortdim va quyidagi nisbatga ega bo'ldim: go'sht - 600 gramm, kartoshka-400 gramm, piyoz - 200 gramm(bu tozalash va kesishdan keyin)


to'liq ekran

# qadam 9/14

Тесто разделить на 8 частей. От каждой отщипнуть по небольшому кусочку. Получается примерно 8 "мячей для гольфа" и 8 "грецких орехов"
Xamirni 8 qismga bo'ling. Har biridan kichik bir bo'lakni chimchilab oling. Taxminan 8 ta "golf to'pi" va 8 ta "yong'oq"chiqadi


to'liq ekran

# qadam 10/14

Большой шарик раскатать, в центр разместить начинку (2-3 ст.ложки) и кусочек сливочного масла (1 ч.л.)
Katta to'pni yoyib, o'rtasiga plomba (2-3 osh qoshiq) va bir parcha sariyog ' (1 choy qoshiq)qo'ying.


to'liq ekran

# qadam 11/14

Маленький шарик теста тоже немного раскатать, уложить его поверх начинки. Края нижнего теста поднять вверх и залепить (соединить с верхним тестом). По окружности сделать красивые защипы.
Kichkina xamir to'pini ham ozgina yoyib, plomba ustiga qo'ying. Pastki xamirning qirralarini yuqoriga ko'taring va yoping (yuqori xamir bilan birlashtiring). Doira atrofida chiroyli qisqichlar yasang.


to'liq ekran

# qadam 12/14

Духовой шкаф нагреть до 190 градусов. Выложить заготовки элешей на противень, застланный бумагой. Смазать сливками или растопленным сливочным маслом.
Pechni 190 darajaga qadar qizdiring. Eles blankalarini qog'oz bilan qoplangan pishirish varag'iga joylashtiring. Krem yoki eritilgan sariyog ' bilan yog'lang.


to'liq ekran

# qadam 13/14

Выпекать примерно 50 минут до румяной корочки. После приготовления смазать элеши маслом сливочным и накрыть полотенцем (оставить на 10 минут)
Oltin jigarrang bo'lgunga qadar taxminan 50 daqiqa davomida pishiring. Pishirgandan so'ng, eleshani sariyog ' bilan yog'lang va sochiq bilan yoping (10 daqiqaga qoldiring)


to'liq ekran

# qadam 14/14

Скажу без преувеличения...это очень вкусно! Внутри элешей образовывается бульон, мясо мягкое и сочное. Приятного аппетита!
Men mubolag'asiz aytaman...bu juda mazali! Elesh ichida bulon hosil bo'ladi, go'sht yumshoq va suvli bo'ladi. Yoqimli ishtaha!


поделиться фото
4.5
согласны?
kunning retsepti uchun ovozlar(33)
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.