Belevskaya pastilasi

Белевская пастила
сooking Time
10 soat
Recipe For
24 adamdar
 

Sipattama

Belevskaya pastila bu ajoyib, asl ruscha noziklik bo'lib, uning yaratilish tarixi 1888 yilga borib taqaladi. Uning retsepti taniqli savdogar Ambrose Pavlovich Proxorov tomonidan ixtiro qilingan va pastilni dunyoga mashhur mahsulotga aylantirgan. Bir vaqtlar Belev pastilini Rossiya, Frantsiya, Ispaniya, Italiya, Bolgariya va Gruziyaning yuqori martabali vakillari stolga etkazib berishgan. Agar ushbu mahsulot bunday yorqin va unutilmas ta'mga ega bo'lmasa, bunday tan olish imkonsiz bo'lar edi. Belev pastilasi og'zingizda eriydi va ajoyib olma ta'mini qoldiradi. Bu shirinlik siz qayta-qayta sinab ko'rmoqchi bo'lgan eng nozik suflega o'xshaydi. Retsept juda ko'p vaqt talab qilsa-da, men sizga kamida bir marta Belev pastilini tayyorlashni maslahat beraman, bunga arziydi, ishoning! Bundan tashqari, bu yil ko'plab olma paydo bo'ldi. Xo'sh, olma mavsumi ochiq! Men Viktoriya Golovashevich va Chadeyka retseptini asos qilib oldim. Va bu nima bo'ldi va kimning pastilasi yanada mazali, o'zingiz uchun hukm qiling! Retsept uchun bizga 1 kg tayyor olma kerak. Bu taxminan 1,8 kg tozalanmagan olma. Men pechda pishirishdan oldin olma ustiga biolio yong'oq yog'ini surtishni maslahat beraman. Bu pastilga murakkab, yong'oqli lazzat beradi.
В избранное

тағамдық құндылық бөліктер

103
кКал
4%
ақуыздар1 г
майлар0 г
көмірсулар24 г
күнделікті нормадан
0 %
0 %
2 %
сізге негізделген
жас, салмақ және БЕЛСЕНДІЛІК. Анықтамалық ақпарат болып табылады.
ингредиенттер қосулы
бөліктер
Основные
1 кг
2 дана.
400 г
1 дәміне қарай
1 шымшу

retsept bo'yicha fotoreportajlar4

rasm Qo'shish
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/23

В идеале для белевской пастилы нужен сорт антоновка, но подойдет и любой другой несладкий сорт. Особенно такой рецепт выручит, если яблок много.
Ideal holda, Belev pastiliga Antonovka navi kerak, ammo boshqa har qanday shakarsiz nav ham mos keladi. Ayniqsa, olma ko'p bo'lsa, bunday retsept yordam beradi.


to'liq ekran

# qadam 2/23

Яблоки вымыть.
Olmalarni yuving.


to'liq ekran

# qadam 3/23

Уложить на противень, застеленный пекарской бумагой, плотно друг к дружке. Сбрызнуть для придания дополнительного аромата маслом грецкого ореха от Biolio.
Pishirish qog'ozi bilan qoplangan pishirish varag'iga bir-biriga mahkam joylashtiring. Qo'shimcha lazzat uchun biolio yong'oq moyi bilan sug'orib oling.


to'liq ekran

# qadam 4/23

Запекать в разогретой до 180°С духовке до мягкости. Виктория пишет, что 15 — 20 минут будет достаточно. Но мне понадобилось минут 40. Антоновка должна быстрее стать мягкой. Можно перед запеканием яблоки почистить. Это ускорит процесс, но сама пастила получится на выходе темнее.
Oldindan qizdirilgan pechda 180°C da yumshoq bo'lguncha pishiring. Viktoriya 15-20 daqiqa etarli bo'lishini yozadi. Lekin menga 40 daqiqa kerak bo'ldi. Antonovka tezroq yumshoq bo'lishi kerak. Pishirishdan oldin olma tozalashingiz mumkin. Bu jarayonni tezlashtiradi, ammo pastilning o'zi chiqishda quyuqroq bo'ladi.


to'liq ekran

# qadam 5/23

Далее протираем яблоки через сито с помощью толкушки или ложки. Кожура и сердцевинки при этом останутся в сите, а мякоть попадет в подставленную внизу миску. Металл использовать крайне нежелательно, потому что он окислит яблоки и пюре потемнеет. Я использовала пластиковый друшлаг и деревянную толкушку.
Keyin, olmalarni maydalagich yoki qoshiq yordamida elakdan artib oling. Shu bilan birga, qobiq va yadrolar elakda qoladi va pulpa pastki qismida joylashgan idishga tushadi. Metallni ishlatish juda istalmagan, chunki u olma oksidlaydi va kartoshka pyuresi qorayadi. Men plastik drushlag va yog'och maydalagichdan foydalandim.


to'liq ekran

# qadam 6/23

Наше яблочное пюре готово.
Bizning olma tayyor.


to'liq ekran

# qadam 7/23

Яблочное пюре взбить на макимальной скорости миксера вместе с сахаром в течение 10 минут. Оно станет еще светлее и увеличится в объеме.
Olma 10 daqiqa davomida shakar bilan birga mikserning maksimal tezligida uriladi. U yanada engilroq bo'ladi va hajmi oshadi.


to'liq ekran

# qadam 8/23

Взбить белки в крепкую пену со щепоткой соли.
Oqlarni kuchli ko'pikka bir chimdik tuz bilan urting.


to'liq ekran

# qadam 9/23

Соединить яблочное пюре с белками и взбивать еще 10 минут. На фото видно, насколько увеличилась масса. Если у вас маленькая чаша у миксера, то лучше разбейте на 2 раза.
Olma pyuresini oqsillar bilan birlashtiring va yana 10 daqiqa uring. Fotosuratda massa qancha ko'payganligi ko'rsatilgan. Agar mikserda kichkina piyola bo'lsa, uni 2 marta sindirish yaxshiroqdir.


to'liq ekran

# qadam 10/23

Отделите от массы ¼ часть и уберите ее в холодильник. Противень застилите пекарской бумагой. Распределите по нему равномерно яблочно-белковую массу (толщиной максимум 1 см) и поставьте в разогретую до 80°С духовку на 6 часов. Данного количества хватает на 2 противня. Я сушила пастилу порознь. Вторая часть ждала своего часа в холодильнике. Очень важно, на мой взгляд, выпекать пастилу именно на 80°С. При более высокой температуре она будет гораздо темнее (ниже я покажу, что вышло), а при более толстом слое высушится неравномерно. Если вы не уверены в своей духовке, то лучше заранее проверьте с помощью термометра ее температуру внутри. Я так сделала и убедилась, что 80°С соответствует действительно 80-ти.
Massadan ¼ qismini ajratib oling va muzlatgichga qo'ying. Pishirish varag'ini pishirish qog'ozi bilan yoping. Olma-oqsil massasini (qalinligi maksimal 1 sm) teng ravishda taqsimlang va 6 soat davomida 80°C gacha qizdirilgan pechga qo'ying. Ushbu miqdor 2 ta pishirish varag'i uchun etarli. Men marshmallowni alohida quritdim. Ikkinchi qism muzlatgichda o'z vaqtini kutdi. Menimcha, pastilni 80°C da pishirish juda muhim, yuqori haroratda u ancha quyuqroq bo'ladi (quyida nima bo'lganini ko'rsataman) va qalinroq qatlam bilan u notekis quriydi. Agar siz pechingizga ishonchingiz komil bo'lmasa, uning ichidagi haroratni termometr bilan oldindan tekshirish yaxshidir. Men shunday qildim va 80°C haqiqatan ham 80 ga to'g'ri kelishiga ishonch hosil qildim.


to'liq ekran

# qadam 11/23

Вот так выглядела пастила после 6-ти часов.
Pastila 6 soatdan keyin shunday ko'rinardi.


to'liq ekran

# qadam 12/23

Вот так на краешке. Ставим второй противень с пастилой выпекаться в духовку. Переворачиваем нашу готовую пастилу на пекарскую бумагу и отделяем верхнюю бумагу от пастилы. Если бумага плохо отделяется, то можно смочить ее немного водой. У меня отделилась достаточно легко. Иногда я поддевала ее кончиком ножа.
Shunday qilib, chekkada. Biz pechda pishirish uchun pastil bilan ikkinchi pishirish varag'ini qo'yamiz. Biz tayyor pastilimizni pishirish qog'oziga aylantiramiz va yuqori qog'ozni pastildan ajratamiz. Agar qog'oz yaxshi ajratilmagan bo'lsa, unda siz uni ozgina suv bilan namlashingiz mumkin. Men uni osonlikcha ajratdim. Ba'zan men uni pichoqning uchi bilan tortdim.


to'liq ekran

# qadam 13/23

Нарезаем пастилу ножом, смоченным в холодной воде, на кусочки. Очень важно использовать для нарезки нож, смоченный в холодной воде, так края пастилы будут более ровные и не будут слишком приминаться. После каждого нареза смачиваем нож в холодной воде. Я хотела сделать часть пастилы в виде пирожных.
Pastilni sovuq suvga botirilgan pichoq bilan bo'laklarga bo'ling. Kesish uchun sovuq suvga botirilgan pichoqni ishlatish juda muhim, shuning uchun pastilning qirralari yanada tekis bo'ladi va juda maydalanmaydi. Har bir kesishdan keyin pichoqni sovuq suvda namlang. Men pastilning bir qismini pirojnoe shaklida tayyorlamoqchi edim.


to'liq ekran

# qadam 14/23

Достаем из холодильника нашу ¼ часть отложенного яблочного пюре и прослаиваем ею нашу пастилу.
Biz muzlatgichdan ajratilgan olma pyuresining ¼ qismini olib tashlaymiz va u bilan pastilimizni surtamiz.


to'liq ekran

# qadam 15/23

Я также делала пастилу по рецепту Чадейки. Она предлагает сушить ее в духовке 3 часа при 100°С, перевернуть и еще 2 часа при 100°С. На фото видно, насколько более темной получается такая пастила.
Men ham Chadeika retsepti bilan Marshmallow tayyorladim. U uni pechda 3 soat davomida 100°C da quritishni, ag'darishni va yana 2 soat davomida 100°C da quritishni taklif qiladi.


to'liq ekran

# qadam 16/23

Можно целый пласт пастилы разрезать на 3 равные полоски и прослоить яблочным пюре.
Siz pastilning butun qatlamini 3 ta teng chiziqqa kesib, olma bilan qatlamlashingiz mumkin.


to'liq ekran

# qadam 17/23

Застилаем противень бумагой для выпечки или ложим силиконовый коврик и отправляем пастилу опять сушиться в духовку. При 70°С на 3 часа (как рекомендует Виктория) или при 100°С на 2 часа (как рекомендует Чадейка). Мне понравился по результату больше первый вариант.
Tovoqni pishirish qog'ozi bilan yoping yoki silikon gilamchani qo'ying va pastilni yana pechga quriting. 3 soat davomida 70°C da (Viktoriya tavsiya qilganidek) yoki 2 soat davomida 100°C da (Chadeyka tavsiya qilganidek). Natijada menga birinchi variant ko'proq yoqdi.


to'liq ekran

# qadam 18/23

В готовую пастилу втираем сахарную пудру. Будет красиво и вкусно. Пастила может храниться в холодильнике до полугода в закрытом герметичном контейнере, проложенном пекарской бумагой. Интересно, что при хранении в холодильнике пастила становится мягче, нежнее, а при хранении при комнатной температуре на вкус становится посуше, как кекс на вкус, примерно такая по плотности.
Shakar kukunini tayyor pastilga surting. Bu chiroyli va mazali bo'ladi. Pastillar muzlatgichda olti oygacha pishirish qog'ozi bilan qoplangan yopiq havo o'tkazmaydigan idishda saqlanishi mumkin. Qizig'i shundaki, muzlatgichda saqlansa, pastil yumshoqroq, yumshoqroq bo'ladi va xona haroratida saqlansa, ta'mi kek kabi quruqroq bo'ladi, zichligi taxminan shunday.


to'liq ekran

# qadam 19/23

Пастила по рецепту Чадейки хороша, но цвет темнее и она не такая нежная получилась, как пастила по рецепту Виктории.
Chadeika retsepti bo'yicha pastila yaxshi, ammo rangi quyuqroq va u Viktoriya retsepti bo'yicha pastila kabi nozik emas edi.


to'liq ekran

# qadam 20/23

Вот Чадеевская пастила в разрезе. Я сделала 6 слоев, поэтому она вышла довольно высокой.
Mana, kesmada Chadeevskaya pastila. Men 6 ta qatlam qildim, shuning uchun u juda baland chiqdi.


to'liq ekran

# qadam 21/23

Крошки-пирожные.
Pishiriqlar-keklar.


to'liq ekran

# qadam 22/23

А вот и лакомый разрез по рецепту Вики. Фото, как мне кажется, передает всю нежность этой пастилы. На вкус божественно. Другого слова подобрать не могу, потому что это действительно очень и очень вкусно! Кислые яблоки, сахарная сладость и, самое интересное, мягкость пастилы, хотя она и сушится довольно долго, дают просто потрясающее сочетание, и просто невозможно остановиться.
Va bu erda wiki retsepti bo'yicha mazali kesma. Menimcha, fotosurat bu pastilning barcha nozikligini anglatadi. Bu ilohiy ta'mga ega. Men boshqa so'zni tanlay olmayman,chunki bu haqiqatan ham juda mazali! Nordon olma, shakarning shirinligi va eng qizig'i, pastilning yumshoqligi, garchi u uzoq vaqt quritilsa ham, shunchaki ajoyib kombinatsiyani beradi va to'xtab bo'lmaydi.


to'liq ekran

# qadam 23/23

Ароматнейшая пастила готова. Хватит на всех. Угощайтесь!
Xushbo'y Marshmallow tayyor. Hamma uchun etarli. O'zingizni davolang!


поделиться фото
4.5
согласны?
oyning shirin retsepti uchun ovozlar(20)
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.