Tuzli zanjabil "qizil shohlik"

Рыжики соленые «Рыжее царство»
сooking Time
4 soat
Recipe For
8 odam
 

Sipattama

Bizning oilaviy retseptlarimiz orasida bu quyoshli qo'ziqorin haqida allaqachon bor edi. Ammo joriy mavsum misli ko'rilmagan hosilni keltirdi. Shuning uchun, men qizil klassikaga Uralning kuchli notalarini qo'shib, ushbu retseptni qo'shishga jur'at etaman:) juda quyoshli va ijobiy! Men muhim 3 ta eslatmani qo'shaman. 1. Dereotu retseptdan olib tashlanishi kerak. Faqat qo'ziqorin, tuz, sarimsoq, Horseradish. Ko'rinishidan, kimdir uni juda ko'p qo'shadi va u fermentatsiya jarayonini beradi (qo'ziqorin va karamni tuzlashning quruq usuli bu fermentatsiya jarayoni) va, ehtimol, allaqachon achitilgan qo'ziqorinlarni muzlatgichga o'tkazgandan keyin ham, jarayon to'xtamaydi. Oq qo'ziqorinlar va quruq xom sut qo'ziqorinlari arpabodiyonsiz quruq tuz (achitilgan) bo'lishi mumkin. Ta'mi ajoyib! 2. Bir-ikki-uch kundan keyin muzlatgichga qo'yganingizga ishonch hosil qiling va har bir kavanoz sho'r suv bilan qoplangan. Agar etarli bo'lmasa, ustiga bir necha choy qoshiq tuz soling va qaynoq suv qo'shing. Tuzlangan qo'ziqorinlardan farqli o'laroq, tuzlangan (sovuq quruq tuzlash usuli) qo'ziqorin va karamni sovuqda saqlash kerak. 3. Banklardagi qopqoqlar faqat plastikdir, bunday qo'ziqorinlarni o'rash mumkin emas.
Siz uchun ijobiy va stolda mazali qo'ziqorinlar!
Men do'stona qo'llarni bosaman.
В избранное

тағамдық құндылық бөліктер

208
кКал
8%
ақуыздар193 г
майлар11 г
көмірсулар11 г
күнделікті нормадан
48 %
2 %
1 %
сізге негізделген
жас, салмақ және БЕЛСЕНДІЛІК. Анықтамалық ақпарат болып табылады.
ingredientlar yoqilgan
porsiyalar
Основные
5 kg
5 bosh
1 tatib ko'rish uchun
1 tatib ko'rish uchun
250 g

retsept bo'yicha fotoreportajlar0

rasm Qo'shish
hozircha bu taomni tayyorlash haqida hech qanday fotosurat yo'q
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/15

Сложили рыжики в кастрюлю, соли добавили на 1 кг грибов ложку столовую, залили холодной водой, сверху положили тарелку, так чтобы все грибочки были под водой. Пусть часа два-три стоит, отмокает от лесного налета.
Biz qo'ziqorinlarni panga solib qo'ydik, 1 kg qo'ziqorin uchun osh qoshiq tuz qo'shdik, sovuq suv quydik, ustiga plastinka qo'ydik, shunda barcha qo'ziqorinlar suv ostida edi. Ikki yoki uch soat tursin, o'rmon reydidan namlanadi.


to'liq ekran

# qadam 2/15

Потом воду слили, грибы прополоскали. Начинаем каждый грибок (с любовью) осматривать, если что еще осталось на шляпке (листики, земля, иголки), счищаем (хотя вот именно рыжики хлопот не доставляют, например, в отличие от груздей). Ножку чуть срезаем.
Keyin ular suvni to'kib tashladilar, qo'ziqorinlarni yuvdilar. Biz har bir qo'ziqorinni (sevgi bilan) tekshira boshlaymiz, agar shlyapada hali ham biron bir narsa qolsa (barglar, er, ignalar), biz uni tozalaymiz (garchi bu qo'ziqorinlar, masalan, qo'ziqorinlardan farqli o'laroq, muammo tug'dirmaydi). Biz oyoqni biroz kesib tashladik.


to'liq ekran

# qadam 3/15

Так, собственно, гриб за грибом, поштучно, повзводно:) Синева-зелень — это естественный оксид рыжиковых кислот на открытом воздухе, так что особо не рассусоливайте, не спешите, но и не тяните с очисткой.
Shunday qilib, aslida qo'ziqorin qo'ziqorin, bo'lak-bo'lak, yoqimli:) moviy-ko'katlar — bu ochiq havoda tabiiy zanjabil kislotasi oksidi, shuning uchun ko'p tuzlamang, shoshilmang, lekin tozalash bilan tortmang.


to'liq ekran

# qadam 4/15

Вот вроде бы все почиситили.
Bu hamma narsani tozalaganga o'xshaydi.


to'liq ekran

# qadam 5/15

Присмотрелись. Принюхались. Прошептали что-то свое, заветное.
Biz diqqat bilan qaradik. Ular hidlashdi. Ular o'zlarining qadrli narsalarini pichirladilar.


to'liq ekran

# qadam 6/15

Пока замачивались рыжики, чеснок начистили, корень хрена, соль приготовили.
Qo'ziqorinlar ho'llanganda, sarimsoq tozalandi, Horseradish ildizi, tuz tayyorlandi.


to'liq ekran

# qadam 7/15

И укроп свежий, конечно же, помыли, нарезали, кипятком ошпарили. Все готово:)
Va yangi arpabodiyon, albatta, yuvilgan, tug'ralgan, qaynoq suv bilan kuydirilgan. Hammasi tayyor:)


to'liq ekran

# qadam 8/15

На дно кастрюли, в которой будем солить, и под гнет на сутки ставить, укроп положили, чеснока чуть покрошили и хрена, посолили чуть. По соли, к слову, расход такой — на каждый слой грибов тонким слоем. Примерно 50 грамм (пару с горкой столовых ложек) уходит соли на 1 кг грибов. Рыжики (как и любые другие грибочки) укладываем в один слой вниз шляпками, солим.
Biz tuzlaydigan panning pastki qismida va bir kun davomida zulm ostiga qo'ying, arpabodiyon qo'ying, ozgina sarimsoq va Horseradish maydalang, ozgina tuzlang. Aytgancha, tuzga ko'ra, har bir qo'ziqorin qatlami uchun bunday iste'mol yupqa qatlamdir. Taxminan 50 gramm (bir osh qoshiq bilan bir juft) 1 kg qo'ziqorin uchun tuz oladi. Qo'ziqorinlarni (boshqa qo'ziqorinlar singari) shlyapalar, tuz bilan bir qatlamga qo'ying.


to'liq ekran

# qadam 9/15

Ну, и так вот слой за слоем. Через пару слоев грибов (солим каждый слой грибов) снова добавляем чуть чеснока, хрена и укропа. Периодически тарелкой прижимаем и руками давим, чтобы грибы уминались и помалу сок давали.
Xo'sh, va shuning uchun qatlam-qatlam. Qo'ziqorinlarning bir necha qatlamidan so'ng (qo'ziqorinlarning har bir qatlamini tuzlang) yana ozgina sarimsoq, Horseradish va arpabodiyon qo'shing. Vaqti-vaqti bilan biz plastinka bilan bosamiz va qo'llarimiz bilan bosamiz, shunda qo'ziqorinlar asta-sekin sharbat beradi.


to'liq ekran

# qadam 10/15

Тут вот видно, сколько чеснока, хрена и укропа на слой, ну, и как выглядит примерно правильное количество соли на слой грибов. Не забываем вдыхать ароматы:)
Bu erda siz har bir qatlamda qancha sarimsoq, Horseradish va arpabodiyon borligini va qo'ziqorin qatlamiga to'g'ri tuz miqdori qanday ko'rinishini ko'rishingiz mumkin. Xushbo'y hidlarni nafas olishni unutmang:)


to'liq ekran

# qadam 11/15

Когда кастрюля почти полная (нужно оставить место для выделяющегося после установки гнета сока), полюбуйтесь:)
Idish deyarli to'la bo'lganda (siz zulm o'rnatilgandan keyin ajralib turadigan sharbat uchun joy qoldirishingiz kerak), qoyil qoling:)


to'liq ekran

# qadam 12/15

Поближе глаза и нос. Как налюбовались, тарелку сверху большую, чтобы почти все прикрыло, руками придавили, потом банку 3-х литровую с водой поставили на нее. И пусть так стоят сутки при комнатной температуре. Попытайтесь держать себя в руках от ароматов!
Ko'zlar va burunlarga yaqinroq. Ular hayratga tushganidek, tepada katta plastinka bor, shunda deyarli hamma narsa qoplanadi, qo'llari bilan bosiladi, so'ngra ustiga 3 litrli suv solingan idish qo'yiladi. Va xona haroratida bir kun tursin. Xushbo'y hidlardan o'zingizni ushlab turishga harakat qiling!


to'liq ekran

# qadam 13/15

Как постояли в тепле, банки прокалили в духовке и плотно в каждую переложили, также по ходу утрамбовывая, сверху чуть место оставьте и долейте выделившимся за сутки рассолом, чтобы грибочки на воздух не выходили, ну, и крышкой. Протерли баночки и в холодильник. Да. Рассол останется, так вы его в баночку, и пусть в холодильнике еще постоит денек. На завтра проверите банки, где уровень рассола упадет, откройте и долейте.
Ular iliq turganlarida, bankalar pechda kalsinlangan va har biriga mahkam o'rnashgan, shuningdek, tamping paytida, tepada bir oz joy qoldiring va qo'ziqorinlar havoga chiqmasligi uchun kuniga ajratilgan sho'r suv bilan to'ldiring.va qopqoq. Bankalarni va muzlatgichni artib oling. Ha. Sho'r suv qoladi, shuning uchun siz uni bankada saqlaysiz va muzlatgichda bir kun tursin. Ertaga sho'r suv darajasi tushadigan bankalarni tekshiring, oching va to'ldiring.


to'liq ekran

# qadam 14/15

Поскольку, в отличие от груздей (40 дней до готовности), рыжики готовы через 5–7 дней, то здорово, если после раскладки в банки что-то не влезло. Тогда это просто в мисочку с крышкой, рассолом залить и в холодильник. Через несколько дней картошку сварите, черный хлеб и вот эти самые «не влезшие»:) Возникает чувство, возможно, и ложное, но на какое-то время оно вас поглотит, что жизнь удалась:)
Qo'ziqorinlardan farqli o'laroq (tayyor bo'lgunga qadar 40 kun), qo'ziqorinlar 5 va 7 kundan keyin tayyor bo'ladi, shuning uchun joylashtirilgandan keyin bankalarga biror narsa mos kelmasa yaxshi bo'ladi. Keyin shunchaki qopqoqli idishga soling, sho'r suvni muzlatgichga quying. Bir necha kundan keyin kartoshkani, jigarrang nonni pishiring va bu erda & laquo; mos kelmaydi & raquo;:) ehtimol, yolg'on tuyg'u bor, lekin bir muncha vaqt u sizni yutib yuboradi, hayot muvaffaqiyatli bo'ladi:)


to'liq ekran

# qadam 15/15

Солнца вам и позитива в душе!
Quyosh va qalbingizda ijobiy!


поделиться фото
5.0
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.