Qish uchun makkajo'xori yig'ishning 3 varianti

3 варианта заготовки кукурузы на зиму
сooking Time
4 soat
Recipe For
10 odam
 

Sipattama

Agar siz ish qismlarini sovuqda saqlash imkoniga ega bo'lsangiz, unda sirka qo'shilishi shart emas va idishlarni sterilizatsiya qilish vaqti 20-30 daqiqagacha kamayadi. Mening blanklarim kvartirada saqlanadi, shuning uchun men retseptimni baham ko'rmoqchiman.
В избранное

тағамдық құндылық бөліктер

135
кКал
5%
ақуыздар2 г
майлар1 г
көмірсулар24 г
күнделікті нормадан
1 %
0 %
2 %
сізге негізделген
жас, салмақ және БЕЛСЕНДІЛІК. Анықтамалық ақпарат болып табылады.
ингредиенттер қосулы
порция
Основные
1 л
1 ст. л.
2 ст. л.
2 ст. л.
10 басталуы

retsept bo'yicha fotoreportajlar0

rasm Qo'shish
hozircha bu taomni tayyorlash haqida hech qanday fotosurat yo'q
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/8

Вариант первый: заморозка готовой кукурузы. Початки отварить с сахаром и солью из расчета, как написано в ингредиентах, молочные початки — не менее 40 минут. Пробуйте зерно на готовность. Время варки может увеличиться.
Birinchi variant: tayyor makkajo'xori muzlatish. Boshoqlarni shakar va tuz bilan qaynatib oling, ingredientlarda yozilganidek, sut boshoqlari — kamida 40 daqiqa. Tayyorlik uchun donni sinab ko'ring. Pishirish vaqti ko'payishi mumkin.


to'liq ekran

# qadam 2/8

Отварив початки, срежьте зерна ножом. Промойте в дуршлаге и отбросьте на сито, чтобы стекла жидкость.
Boshoqlarni qaynatgandan so'ng, donalarni pichoq bilan kesib oling. Süzgeçte yuvib tashlang va suyuqlikni stakan qilish uchun elakka tashlang.


to'liq ekran

# qadam 3/8

Уложите зерна в пакет для заморозки. Сверните и уберите в морозилку. В любой момент вы можете достать нужную порцию зерен, довести в воде до кипения, охладить и добавлять в блюда: салаты, гарниры или как самостоятельное блюдо.
Donalarni muzlatgich sumkasiga soling. Uni o'rang va muzlatgichga qo'ying. Istalgan vaqtda siz donalarning kerakli qismini olishingiz, suvda qaynatishingiz, sovutishingiz va idishlarga qo'shishingiz mumkin: salatlar, yonma-ovqatlar yoki mustaqil taom sifatida.


to'liq ekran

# qadam 4/8

Вариант второй: консервированная кукуруза в початках. Отварить кукурузу в несоленой воде. Соль при варке способствует отвердению верхнего слоя зерна. Уложить початки в стерильные трехлитровые банки.
Ikkinchi variant: konservalangan makkajo'xori. Misrni tuzsiz suvda qaynatib oling. Pishirish paytida tuz donning yuqori qatlamini qattiqlashishiga yordam beradi. Quloqlarni steril uch litrli bankalarga joylashtiring.


to'liq ekran

# qadam 5/8

Налить в банку 3 столовые ложки уксуса. Из воды, в которой варилась кукуруза, вскипятить маринад. На 1,5 л воды добавить 1,5 ст. л. соли с горкой и 3 ст. л. сахара с горкой. Влить в банку.
Kavanozga 3 osh qoshiq sirka tushiring. Makkajo'xori qaynatilgan suvdan tuzlamani qaynatib oling. 1,5 litr suv uchun 1,5 osh qoshiq qo'shing.l Slayd bilan tuz va 3 osh qoshiq. l Slayd bilan shakar. Kavanozga quying.


to'liq ekran

# qadam 6/8

Поставить на стерилизацию до 3-х часов. Конечно, время можно сократить, но во избежании брожения кукурузы, лучше перестраховаться. По окончанию закатать, перевернуть. Зимой, открыв банку, початки вскипятите в этом же маринаде и употребляйте.
3 soatgacha sterilizatsiya qiling. Albatta, vaqtni qisqartirish mumkin, ammo makkajo'xori fermentatsiyasini oldini olish uchun uni xavfsiz o'ynash yaxshiroqdir. Oxirida aylantiring, aylantiring. Qishda, kavanozni ochib, quloqlarni bir xil tuzlamada qaynatib oling va iste'mol qiling.


to'liq ekran

# qadam 7/8

Вариант третий: консервация кукурузы в зернах. Отварить початки в несоленой воде. Дать остыть. Срезать ножом зерна. Уложить в банки.
Uchinchi variant: makkajo'xori donalarini saqlash. Quloqlarni tuzsiz suvda qaynatib oling. Sovutishga ruxsat bering. Donalarni pichoq bilan kesib oling. Idishlarga soling.


to'liq ekran

# qadam 8/8

Залить маринадом из расчета в ингредиентах. Поставить на стерилизацию. Стерилизовать банки в расчете на литровую банку — 1 час. Закатать, перевернуть. Удачных заготовок!
Marinadni ingredientlarga to'kib tashlang. Sterilizatsiyaga qo'ying. Bir litrlik bankada bankalarni sterilizatsiya qiling — 1 soat. Uni aylantiring, aylantiring. Muvaffaqiyatli blankalar!


поделиться фото
5.0
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.