Dog'iston xinkali

Дагестанский хинкал
Дагестанский хинкал
Дагестанский хинкал
Дагестанский хинкал
Дагестанский хинкал
сooking Time
2 soat
Recipe For
5 odam
 

Sipattama

Xinkal (xinkali bilan adashtirmaslik kerak) Kavkazning an'anaviy taomidir. Bugun men siz bilan dog'istonlik xinkal retsepti bilan bo'lishmoqchiman, u bir paytlar men bilan bir hamkasbim tomonidan baham ko'rilgan, aslida Dog'istondan. Har bir qishloqda va hatto oilada u o'ziga xos tarzda tayyorlanadi. Va ajablanarli joyi yo'q, chunki bu go'zal tog ' va mehmondo'st hududda ko'p yillar davomida ushbu taomning retseptiga hissa qo'shgan ko'plab xalqlar yashaydi. Ko'pincha xinkal qo'zichoqdan tayyorlanadi, lekin siz mol go'shti va kamdan-kam hollarda tovuq go'shti bilan retseptlarni topishingiz mumkin. Ajablanarlisi shundaki, eng oddiy mahsulotlar samimiy va mazali taom tayyorlaydi. Men sizga pishirishni tavsiya qilaman!
В избранное

Пищевая ценность порции

643
кКал
27%
Белки35 г
Жиры30 г
Углеводы61 г
% от дневной нормы
9 %
6 %
4 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ingredientlar yoqilgan
porsiyalar
Для бульона
750 g
1 . kompyuterlar
5 . kompyuterlar
1 tatib ko'rish uchun
Для теста
400 g
1 . kompyuterlar
2 . chimchilash
200 ml
Для соуса
200 ml
1 guruh
1 . kompyuterlar
1 tatib ko'rish uchun

retsept bo'yicha fotoreportajlar0

rasm Qo'shish
hozircha bu taomni tayyorlash haqida hech qanday fotosurat yo'q
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/8

Для приготовления хинкала нам понадобится хороший свежий кусок баранины. Для этого блюда мне специально презентовали халяльное мясо. На огонь поставьте кастрюлю с холодной водой, поместите в нее мясо. Когда вода закипит, добавьте соль, перец горошком и лук. Варите до готовности мяса. Пену, образовавшуюся при варке мяса, необходимо обязательно снимать. Готовое мясо достаньте, разделите на порционные куски, бульон процедите.
Xinkalni tayyorlash uchun bizga yangi qo'zichoq bo'lagi kerak bo'ladi. Ushbu taom uchun menga halol go'sht maxsus taqdim etildi. Olovga sovuq suv solingan idishni qo'ying, ichiga go'sht qo'ying. Suv qaynayotganda tuz, qalampir no'xati va piyoz qo'shing. Go'sht tayyor bo'lgunga qadar pishiring. Go'shtni pishirish paytida hosil bo'lgan ko'pikni olib tashlash kerak. Tayyor go'shtni olib tashlang, qismlarga bo'ling, bulonni torting.


to'liq ekran

# qadam 2/8

Далее займемся тестом. В емкости для замешивания взбейте яйцо, добавьте пару щепоток соли, влейте 200 мл теплой воды, перемешайте. Затем постепенно добавляйте муку. Муки может уйти чуть больше или меньше, чем указано в рецепте. Готовое тесто должно быть достаточно упругим, но эластичным. Соберите его в шар, накройте полотенцем и дайте отдохнуть 20 минут. Перед тем как начнете с ним работать, еще раз вымешайте.
Keyin test bilan shug'ullanamiz. Yoğurma idishida tuxumni urib, bir necha chimdik tuz qo'shing, 200 ml iliq suv quying, aralashtiring. Keyin unni asta-sekin qo'shing. Un retsept bo'yicha ko'rsatilganidan bir oz ko'proq yoki kamroq ketishi mumkin. Tayyor xamir etarlicha elastik, ammo elastik bo'lishi kerak. Uni to'pga to'plang, sochiq bilan yoping va 20 daqiqa dam oling. U bilan ishlashni boshlashdan oldin yana yoğurun.


to'liq ekran

# qadam 3/8

Выложить тесто на стол, слегка припыленный мукой. Раскатайте тесто в прямоугольный пласт толщиной 3–5 мм и нарежьте с помощью ножа небольшими ромбиками.
Xamirni un bilan ozgina changlangan stolga qo'ying. Xamirni 3–5 mm qalinlikdagi to'rtburchaklar qatlamga yoyib, pichoq bilan mayda olmoslarga kesib oling.


to'liq ekran

# qadam 4/8

Отварить хинкал в кипящем бульоне около 5–7 мин, до готовности теста, периодически помешивая ромбики. Готовый хинкал с помощью шумовки выложите на тарелку. Можно немного смазать растительным маслом, чтобы ромбики теста не склеились.
Xinkalni qaynab turgan bulonda taxminan 5 va ndash;7 daqiqa qaynatib oling, xamir tayyor bo'lgunga qadar, vaqti-vaqti bilan romblarni aralashtiring. Tayyor xinkalni yivli qoshiq bilan plastinka ustiga qo'ying. Xamir romblari bir-biriga yopishmasligi uchun siz ozgina o'simlik moyi bilan yog'lashingiz mumkin.


to'liq ekran

# qadam 5/8

Смешайте томатный соус с рубленой зеленью и измельченный чесноком. Приправьте свежемолотым перцем, солью. Перемешайте.
Pomidor sousini tug'ralgan o'tlar va tug'ralgan sarimsoq bilan aralashtiring. Yangi maydalangan qalampir, tuz qo'shing. Aralashtiring.


to'liq ekran

# qadam 6/8

На блюдо выложите хинкал и кусочки отварного мяса. В пиалы налейте бульон. Подавайте блюдо с томатным соусом и зеленью.
Xinkal va qaynatilgan go'sht bo'laklarini idishga soling. Bulonni idishlarga quying. Pomidor sousi va o'tlar bilan idishga xizmat qiling.


to'liq ekran

# qadam 7/8

Приятного вам аппетита!
Sizga yoqimli ishtaha!


to'liq ekran

# qadam 8/8

Это очень вкусно!
Bu juda mazali!


поделиться фото
5.0
согласны?
kunning retsepti uchun ovozlar(3)
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.