Qozoq baursaklari

Казахские баурсаки
сooking Time
1 soat
Recipe For
1 adamga
 

Sipattama

Biz ko'p yillar davomida faqat ushbu retsept bo'yicha baursaki tayyorlaymiz! Jarayon tez emas, lekin natija bunga arziydi!
В избранное

oziqlanish faktlari idishlar

3012
kkal
128%
oqsillar90 г
yog'lar68 g
uglevodlar510 g
kunlik qiymatdan
23 %
13 %
36 %
sizga asoslangan
yoshi, vazni va faolligi. Bu ma'lumot.
ингредиенттер қосулы
порция
Основные
700 г
10 шымшу
1 шыны
1 шыны
50 г
1 ш. л.
1 ш. л.

retsept bo'yicha fotoreportajlar12

rasm Qo'shish
көбірек8
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/10

Xamir uchun: sut va suvni ozgina qizdiring, iliq holatga keltiring. Xamirturush, shakarni idishga soling, sut va suv quying, aralashtiring va 15 daqiqaga qoldiring.


to'liq ekran

# qadam 2/10

Ish yuzasida unni tuz bilan aralashtiring, xamir, o'simlik moyi qo'shing va xamirni yoğurun.


to'liq ekran

# qadam 3/10

Тесто положить в большую чашку, накрыть сухим полотенцем и поставить в теплое место на 1,5 часа.
Xamirni katta stakanga soling, quruq sochiq bilan yoping va 1,5 soat davomida iliq joyga qo'ying.


to'liq ekran

# qadam 4/10

По прошествии этого времени тесто хорошо обмять и оставить подниматься во второй раз минут на 30-40.
Bu vaqtdan keyin xamirni yaxshilab yoğurun va 30-40 daqiqa davomida ikkinchi marta ko'tarilish uchun qoldiring.


to'liq ekran

# qadam 5/10

Далее вынимаем тесто из чашки, раскатываем круг, толщиной примерно 0.8 мм
Keyin xamirni stakandan olib tashlang, qalinligi taxminan 0,8 mm bo'lgan doirani aylantiring


to'liq ekran

# qadam 6/10

Вырезаем стаканом кружочки.
Bir stakan bilan doiralarni kesib oling.


to'liq ekran

# qadam 7/10

Из оставшегося теста снова раскатываем круг и разрезаем на ромбики, чтобы без остатка.
Qolgan xamirdan biz yana aylanani aylantiramiz va olmoslarga kesib tashlaymiz, shunda qoldiq bo'lmaydi.


to'liq ekran

# qadam 8/10

Готовое тесто раскладываем на столе и накрываем сухим полотенцем. Оставляем на 20 минут, чтобы баурсаки поднялись.
Tayyor xamirni stolga yoyib, quruq sochiq bilan yoping. Baursaki ko'tarilishi uchun 20 daqiqaga qoldiring.


to'liq ekran

# qadam 9/10

Biz qozonga yoki chuqur qovurilgan idishga shunchalik ko'p o'simlik moyini quyamizki, qovurayotganda undagi baursaki erkin suzadi (pastki qismga tegmasdan). Yog ' yaxshi qizdirilganda, biz unga baursakini tushiramiz va qovuramiz, doimo aralashtirib, oltinga qadar.


to'liq ekran

# qadam 10/10

Готовые баурсаки выкладываем на заранее подготовленный стол, выстеленный бумагой (калька, пекарска бумага), чтобы остыли. Ас дамдi болсын! - Приятного аппетита!
Tayyor boursaklarni sovutish uchun qog'oz bilan qoplangan oldindan tayyorlangan stolga (kuzatuv qog'ozi, pishirish qog'ozi) yoyib chiqing. As damdi bolsin! - Yoqimli ishtaha!


поделиться фото
4.5
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.