Xashlama

Хашлама
Хашлама
Хашлама
сooking Time
1 soatva 30 daqiqalar
Recipe For
1 adamga
 

Sipattama

Bu shunchaki arman va gruzin oshxonasining ajoyib taomidir! Bu birinchi yoki ikkinchi emas! Hamma uni har xil usulda pishiradi, men bu taom haqida ko'proq bilishga harakat qildim: kimdir baqlajon ham qo'yadi, lekin men hech qachon tajriba o'tkazmaganman va sizga do'stlarim tanishtirgan variantni taklif qilaman. Go'sht ajoyib tarzda pishiriladi, yumshoq va juda yumshoq bo'ladi, sabzavotlar esa... ular shunchaki eriydi! Hashlamga yangi yil arafasida xizmat qilish juda yaxshi: sovuqdan, konkida uchish va o'yin-kulgidan keyin bu g'ozdan ko'ra mazali sinovdan o'tgan. O'ylaymanki, agar siz bu taomni bir marta tayyorlasangiz, u sizning menyuingizda abadiy qoladi! Siz yog ' miqdori bilan farq qilishingiz mumkin, siz go'shtni ko'proq iste'mol qilishingiz mumkin, siz qo'zichoqni olishingiz mumkin. Bu erda juda taxminiy mahsulotlar soni sizning xohishingizga ko'ra olinishi mumkin, asosiysi ko'plab sabzavotlar bo'lishi kerak. Mazali pomidor bo'lmaganida, men ularni kuzdan boshlab yangi yil xashlamasi uchun muzlatib qo'ydim.
В избранное

Пищевая ценность блюда

6463
кКал
275%
Белки135 г
Жиры536 г
Углеводы285 г
% от дневной нормы
34 %
104 %
20 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ingredientlar yoqilgan
xizmat
Основные
1 kg
6 . kompyuterlar
2 . kompyuterlar
1 bosh
1 shisha
1 tatib ko'rish uchun
10 . kompyuterlar
8 . kompyuterlar
0 guruh
1 guruh
1 tatib ko'rish uchun

retsept bo'yicha fotoreportajlar4

rasm Qo'shish
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/16

Я очень люблю в этом блюде грудинку, но можно взять и любое другое мясо, оно все равно хорошо приготовится и будет вкусным!
Men bu taomda ko'krakni juda yaxshi ko'raman, lekin siz boshqa go'shtni ham olishingiz mumkin, u hali ham yaxshi pishiriladi va mazali bo'ladi!


to'liq ekran

# qadam 2/16

Нарежьте колечками помидоры, их должно быть много и главное — сохранить их сок, который появляется при нарезании.
Pomidorlarni halqalarga kesib oling, ular juda ko'p bo'lishi kerak va eng muhimi, kesish paytida paydo bo'ladigan sharbatini saqlash.


to'liq ekran

# qadam 3/16

Нарежьте соломкой болгарский перец.
Bolgar qalampirini chiziqlar bilan kesib oling.


to'liq ekran

# qadam 4/16

Лук — кольцами или полукольцами, если он крупный. Мне очень помогает это сделать терка-слайсер.
Piyoz — halqalar yoki yarim halqalar bilan, agar ular katta bo'lsa. Bu menga qirg'ichdan kesish uchun juda ko'p yordam beradi.


to'liq ekran

# qadam 5/16

Мелко нарежьте зелень. Основа — петрушка, чуть меньше кинзы и обязательно хотя бы пару веточек базилика. Его стебли тоже можно мелко нарезать, можно добавить и сушеный, но только если вы посушили его сами, почему-то в пакетиках он не такой ароматный.
Ko'katlarni mayda to'g'rab oling. Asos  & mdash; petrushka, silantrodan bir oz kichikroq va har doim kamida bir juft Reyhan novdasi. Uning poyalari ham mayda tug'ralgan bo'lishi mumkin, siz quritilgan qo'shishingiz mumkin, lekin agar siz uni o'zingiz quritgan bo'lsangiz, negadir sumkalarda u unchalik xushbo'y emas. 


to'liq ekran

# qadam 6/16

Мясо нарежьте кусочками размером со спичечную коробку или немного крупнее. Желательно, чтобы мясо было с косточкой.
Go'shtni gugurt qutisi o'lchamidagi yoki biroz kattaroq bo'laklarga bo'ling. Go'sht suyak bilan bo'lishi maqsadga muvofiqdir. 


to'liq ekran

# qadam 7/16

Желательно взять хорошую толстостенную кастрюлю, все продукты у меня уместились в кастрюлю объемом 3,5 литра. Первый слой — помидоры, слой — 2–3 см, уйдет чуть больше половины.
Yaxshi qalin devorli panani olish tavsiya etiladi, mening barcha mahsulotlarim 3,5 litrli idishga to'g'ri keladi.
Birinchi qavat — pomidor, — 2–3 sm qatlam, yarmidan bir oz ko'proq ketadi. 


to'liq ekran

# qadam 8/16

Второй слой — лук.
Ikkinchi qatlam — piyoz.


to'liq ekran

# qadam 9/16

Третий слой — перец.
Uchinchi qatlam — qalampir.


to'liq ekran

# qadam 10/16

Четвертый слой — зелень.
To'rtinchi qatlam — ko'katlar.


to'liq ekran

# qadam 11/16

Мясо хорошо посолите, посыпьте специями и хорошо перемешайте.
Go'shtni yaxshilab tuzlang, ziravorlar seping va yaxshilab aralashtiring.


to'liq ekran

# qadam 12/16

Выложите мясо, затем несколько зубчиков чеснока.
Go'shtni, so'ngra bir necha chinnigullar sarimsoqni joylashtiring. 


to'liq ekran

# qadam 13/16

Теперь уложите слои в обратном порядке: зелень, перец, лук и последний слой — всегда помидоры. Слоев может быть и больше, если вы готовите на огромную компанию. Обязательно влейте сок от помидоров, добавьте стакан светлого пива и поставьте сначала на средний огонь, пусть появится сок, затем можно увеличить нагрев, чтобы содержимое закипело. Дальше переведите на медленный огонь и забудьте о кастрюле часа на 1,5–2, правда, забыть будет сложно — такой будет стоять аромат!
Endi qatlamlarni teskari tartibda joylashtiring: ko'katlar, qalampir, piyoz va oxirgi qatlam & mdash; har doim pomidor. Agar siz ulkan kompaniya uchun ovqat pishirayotgan bo'lsangiz, ko'proq qatlamlar bo'lishi mumkin. Pomidor sharbatini to'kib tashlaganingizga ishonch hosil qiling, bir stakan engil pivo qo'shing va avval o'rta olovga qo'ying, sharbat paydo bo'lsin, keyin tarkibni qaynatish uchun issiqlikni oshirishingiz mumkin. Keyin sekin olovga o'tkazing va 1,5 va ndash;2 da bir soatlik qozonni unuting, ammo unutish qiyin bo'ladi  & mdash; bu lazzat bo'ladi!


to'liq ekran

# qadam 14/16

Так выглядит блюдо через 1,5 часа. Если вам хочется, чтобы было больше бульона, можно добавить воды. Количество жидкости можно уже понять через 40 минут. На этом этапе и нужно будет добавить воду. Я никогда не добавляла воду.
1,5 soatdan keyin idish shunday ko'rinadi. Agar siz ko'proq bulonni xohlasangiz, suv qo'shishingiz mumkin. Suyuqlik miqdori 40 daqiqadan so'ng allaqachon tushunilishi mumkin.& nbsp;bu vaqtda suv qo'shilishi kerak bo'ladi. Men hech qachon suv qo'shmaganman.


to'liq ekran

# qadam 15/16

Теперь можно положить дольки айвы и картофеля, варить до готовности. Если нет айвы, можно с одной картошкой, но я очень советую найти айву, она придает блюду изюминку!
Endi siz behi va kartoshka bo'laklarini qo'yishingiz mumkin, pishganicha pishiring. Agar behi bo'lmasa, siz bitta kartoshka bilan qilishingiz mumkin, lekin men behi topishni maslahat beraman, bu taomga lazzat qo'shadi!


to'liq ekran

# qadam 16/16

Хашлама готова, сервируем и зовем всех за стол! Это очень вкусно!
Hashlama tayyor, xizmat qiladi va barchani stolga chaqiradi! Bu juda mazali!


поделиться фото
5.0
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.