Olma murabbo

Джем яблочный
сooking Time
1 soatva 15 daqiqalar
Recipe For
1 adamga
 

Sipattama

Olma murabbo navlari juda ko'p, men bu retseptni yozda, har xil sharoitda olma ko'p bo'lganda tayyorlayman. Men bir kilogramm Karrion (daraxtdan tushgan mevalar, bochka bilan, lekin chirigan emas) va bir kilogramm yaxshi olma olaman. Bu taxminan 6 yarim litrli murabbo bankalarini hosil qiladi, men uni temir qopqoqlar ostiga aylantirmayman, lekin muzlatgichda saqlayman.
В избранное

тағамдық құндылық тағамдар

4930
кКал
209%
ақуыздар8 г
майлар8 г
көмірсулар1194 г
күнделікті нормадан
2 %
2 %
85 %
сізге негізделген
жас, салмақ және БЕЛСЕНДІЛІК. Анықтамалық ақпарат болып табылады.
ингредиенттер қосулы
порция
Основные
2 кг
1 кг

retsept bo'yicha fotoreportajlar1

rasm Qo'shish
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/4

Падалицу хорошо помойте, нарежьте некрупными дольками, положите в большую кастрюлю, залейте водой так, чтобы они были полностью ей покрыты. Варите на среднем огне 15–20 минут до размягчения.
Axlatni yaxshilab yuvib tashlang, mayda bo'laklarga bo'ling, katta idishga soling, suv bilan to'ldiring, shunda ular to'liq qoplanadi. O'rtacha olovda 15 va 20 daqiqa davomida yumshatilguncha pishiring.


to'liq ekran

# qadam 2/4

Затем откиньте яблоки на сито, сок процедите в ту же кастрюлю, растворите в соке весь сахар и варите сироп на слабом огне минут 30. Нужно смотреть по консистенции, сироп должен стать слегка тягучим, но уваривать его нельзя, иначе получится клейкая масса, совсем не характерная для джема. Сваренные яблоки можно протереть через сито и сделать пюре, добавив по вкусу сахар, оно отлично подойдет для выпечки.
Keyin olmalarni elakka soling, sharbatini bir xil idishga soling, sharbatdagi barcha shakarni eritib oling va siropni past olovda 30 daqiqa davomida pishiring. Siz konsistentsiyaga qarashingiz kerak, sirop biroz yopishqoq bo'lishi kerak, lekin uni qaynatish mumkin emas, aks holda siz murabbo uchun xos bo'lmagan yopishqoq massaga ega bo'lasiz.
Pishirilgan olma elakdan surtib, ta'mga shakar qo'shib pyuresi bo'lishi mumkin, u pishirish uchun juda mos keladi. 


to'liq ekran

# qadam 3/4

Как только сироп будет готов, оставшиеся хорошие яблоки очистите от кожицы, натрите на крупной терке и положите в сироп, варите 20 минут с момента закипания на среднем огне, не допуская сильного кипения. Не должно быть много свободной жидкости, натертые яблоки будут занимать весь объем сиропа, если нет, добавьте еще яблок.
Sirop tayyor bo'lgach, qolgan yaxshi olmalarni tozalang, qo'pol qirg'ichdan o'tkazing va siropga soling, qaynab turgan paytdan boshlab 20 daqiqa davomida o'rtacha olovda pishiring, kuchli qaynatishga yo'l qo'ymang. Ko'p suyuqlik bo'lmasligi kerak, maydalangan olma siropning butun hajmini egallaydi, agar bo'lmasa, ko'proq olma qo'shing.


to'liq ekran

# qadam 4/4

Готовый джем получится вязкий, золотисто-оранжевого цвета, яблоки — прозрачные, мягкие. В конце можно добавить корицу или дробленый миндаль, перемешать. Горячий джем разложите по чистым горячим банкам и закатайте железными крышками (если на зиму), или остудите, закройте обычными крышками и храните в холодильнике. Как начинка он прекрасен, а с чаем холодной зимой — красота!
Tayyor murabbo yopishqoq, oltin-to'q sariq rangga ega bo'ladi, olma  & mdash; shaffof, yumshoq. Oxirida siz doljin yoki maydalangan bodom qo'shishingiz mumkin, aralashtiring. Issiq murabbo toza issiq bankalarga soling va temir qopqoqlar bilan o'rang (agar qish uchun bo'lsa) yoki sovutib oling, oddiy qopqoqlar bilan yoping va muzlatgichda saqlang. To'ldirish kabi u chiroyli va sovuq qishda choy bilan  & mdash; go'zallik!


поделиться фото
5.0
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.