Buvimning shangi

Бабушкины шаньги
сooking Time
4 soat
Recipe For
15 odam
 

Sipattama

Oilaviy retseptimizni siz bilan baham ko'rmoqchiman. Mening onam Sibirdan. Va siz tasavvur qilganingizdek, shanggi an'anaviy taomdir. Shanggi-bu plomba bilan mo'l-ko'l yog'langan dumaloq tortillalar. Bu retsept avloddan-avlodga o'tib kelmoqda, mening buvim ularni pechda pishirgan. Bolaligimda shanba kunini kuta olmaganimni hali ham eslayman. Shanba kunlari biz yangi, faqat o'choqdan chiqarilgan shanezhekni tatib ko'rish uchun shahar yaqinidagi qishloqqa bordik. Bolalikning eng yaxshi xotiralari! Negadir men ularni hech qachon qilmayman deb o'yladim, ular menga sehrli narsa bo'lib tuyuldi. Vaqt keldi va men oilamni mazali chanezalar bilan xursand qila olaman! Ma'lumki, smetana bilan shirin shanglar ham mashhur, ammo ba'zi sabablarga ko'ra bizning oilamizda ular ko'pincha kartoshka tayyorlashgan. Ular kaftning kattaligi katta siz bitta narsani yeysiz va to'liqsiz. Umid qilamanki, mening bolalarim bu retseptni men kabi saqlashadi!
В избранное

Пищевая ценность порции

349
кКал
14%
Белки10 г
Жиры11 г
Углеводы53 г
% от дневной нормы
2 %
2 %
4 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ингредиенттер қосулы
порция
Тесто
800 г
500 мл
100 мл
11 г
1 ст. л.
0 ст. л.
1 ст. л.
50 мл
Начинка
1 кг
2 дана.
70 г
Для смазывания
1 дана.
1 ст. л.

retsept bo'yicha fotoreportajlar8

rasm Qo'shish
көбірек4
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/11

Для начала сделаем тесто. Для этого немного подогрейте молоко, добавьте воду и сахар. Всыпьте дрожжи и перемешайте деревянной ложкой.
Avval xamirni tayyorlaymiz. Buning uchun sutni ozgina qizdiring, suv va shakar qo'shing. Xamirturush qo'shing va yog'och qoshiq bilan aralashtiring.


to'liq ekran

# qadam 2/11

Добавьте сметану, соль и растительное масло, все перемешайте и начинайте всыпать муку.
Smetana, tuz va o'simlik yog'ini qo'shing, hamma narsani aralashtiring va un qo'shishni boshlang.


to'liq ekran

# qadam 3/11

Я засыпаю ее примерно в три приема, каждый раз хорошо перемешивая.
Men uni taxminan uch bosqichda uxlab qolaman, har safar yaxshilab aralashtiraman.


to'liq ekran

# qadam 4/11

Когда добавите всю муку, тесто станет очень тяжело мешать. Муки может понадобиться чуть больше или меньше. Не переживайте — тесто возьмет столько муки, сколько ему нужно.
Barcha unni qo'shganda, xamirni aralashtirish juda qiyin bo'ladi. Un biroz ko'proq yoki kamroq kerak bo'lishi mumkin. Xavotir olmang  & mdash; xamir kerakli miqdordagi unni oladi.


to'liq ekran

# qadam 5/11

Накройте тесто крышкой или полотенцем, поставьте в теплое место. Через 40 минут оно поднимется.
Xamirni qopqoq yoki sochiq bilan yoping, iliq joyga qo'ying. 40 daqiqadan so'ng u ko'tariladi.


to'liq ekran

# qadam 6/11

Теперь нужно обмять тесто. Тем самым мы насыщаем тесто воздухом. Для этого мокрой рукой отодвиньте тесто от стенок. Оставьте его еще на полчаса в теплом месте. Повторите процесс еще 2 раза.
Endi xamirni yoğurishingiz kerak. Shunday qilib, biz xamirni havo bilan to'ydiramiz. Buning uchun xamirni nam qo'lingiz bilan devorlardan uzoqlashtiring. Uni yana yarim soat iliq joyda qoldiring. Jarayonni yana 2 marta takrorlang.


to'liq ekran

# qadam 7/11

После первого обминания поставьте варить очищенный и нарезанный картофель. Как сварится, разомните его, добавляя яйца и сливочное масло.
Birinchi maydalashdan keyin tozalangan va tug'ralgan kartoshkani pishiring. Qanday pishiriladi, tuxum va sariyog ' qo'shib maydalang.


to'liq ekran

# qadam 8/11

Теперь приступаем к тесту. На рабочую поверхность насыпьте немного муки, оторвите небольшой кусочек теста, немного обваляйте в муке и сформируйте лепешку.
Endi biz testni boshlaymiz. Bir oz unni ish joyiga to'kib tashlang, xamirning kichik qismini yirtib tashlang, ozgina unga soling va tortilla hosil qiling.


to'liq ekran

# qadam 9/11

Духовку разогрейте до 180°C. Выложите лепешки на противень, смазанный растительным маслом, сделайте небольшие углубления и выложите начинку, равномерно распределяя ее почти по всей поверхности. Сверху смажьте смесью из яйца и сметаны, поставьте в духовку на 15–20 минут.
Keklarni o'simlik moyi bilan yog'langan pishirish varag'iga qo'ying, mayda chuqurchalar qiling va to'ldirishni deyarli butun yuzaga teng ravishda yoyib chiqing. Tuxum va smetana aralashmasi bilan tepaga surting, pechga 15 va 20 daqiqaga qo'ying.


to'liq ekran

# qadam 10/11

Достаньте из духовки, смажьте растопленным сливочным маслом и накройте полотенцем, оставьте на 30 минут.
Tandirdan oling, eritilgan sariyog ' bilan yog'lang va sochiq bilan yoping, 30 daqiqaga qoldiring.


to'liq ekran

# qadam 11/11

А теперь налейте теплое молоко или сладкий чай и угощайтесь! Приятного аппетита!
Endi iliq sut yoki shirin choy quying va o'zingizni davolang! Yoqimli ishtaha!


поделиться фото
5.0
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.