Viburnum jeli

Желе из калины
сooking Time
3 soat
Recipe For
1 adamga
 

Sipattama

Bu viburnumni yoqtirmaydiganlar uchun jele! Bu mazali, shirin, xushbo'y, umuman yonmaydi! Qadim zamonlardan beri Viburnum o'zining shifobaxsh xususiyatlari bilan mashhur bo'lib kelgan, chunki viburnumning yorqin qizil mevalari tsitrus mevalariga qaraganda 2 baravar ko'p askorbin kislotaga ega va temir tuzlari tarkibida ular limon va apelsinlardan 5 baravar ko'pdir. Viburnum A va E vitaminlariga boy bo'lib, u ko'plab kasalliklarni davolashda ishlatiladi: gipertoniya, ateroskleroz, gastrit, kolit, oshqozon yarasi va o'n ikki barmoqli ichak yarasi, shamollash, qon tomir spazmlari. Men yo'tal va yuqori bosim uchun Viburnum blankalarini birinchi marta tayyorlaganim yo'q,lekin birinchi marta bu juda mazali! Men buni juda tavsiya qilaman! Belgilangan miqdordagi ingredientlardan men bir litrli jele bankasini oldim.
В избранное

Пищевая ценность блюда

4240
кКал
180%
Белки0 г
Жиры0 г
Углеводы1067 г
% от дневной нормы
0 %
0 %
76 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ингредиенттер қосулы
порция
Основные
1 кг
1 кг
2 шыны

retsept bo'yicha fotoreportajlar0

rasm Qo'shish
hozircha bu taomni tayyorlash haqida hech qanday fotosurat yo'q
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/6

Калину переберите, удалите листики, веточки, мусор и испорченные ягоды. Переложите в дуршлаг и тщательно промойте.
Viburnumni saralash, barglar, novdalar, axlat va buzilgan mevalarni olib tashlang. Süzgeçte o'tkazing va yaxshilab yuvib tashlang.


to'liq ekran

# qadam 2/6

Бланшируйте калину: вскипятите воду в большой кастрюле и опустите в нее дуршлаг с калиной на 5 минут для того, чтобы ягоды стали мягкими и потеряли свою горечь.
Viburnumni oqartiring: suvni katta yirtqichlardan qaynatib oling va ichiga Viburnum süzgecini 5 daqiqa davomida tushiring, shunda rezavorlar yumshoq bo'lib, achchiqligini yo'qotadi.


to'liq ekran

# qadam 3/6

Перетрите калину деревянной ложкой через сито. Переложите в чистую кастрюлю.
Viburnumni yog'och qoshiq bilan elakdan o'tkazing. Toza idishga o'tkazing.


to'liq ekran

# qadam 4/6

В пюре из калины добавьте сахарный песок (количество сахара можно уменьшить до 800 г, если не любите очень сладкое) и воду. Тщательно перемешайте.
Viburnum pyuresiga maydalangan shakar (agar siz juda shirinlikni yoqtirmasangiz, shakar miqdorini 800 g gacha kamaytirish mumkin) va suv qo'shing. Yaxshilab aralashtiring.


to'liq ekran

# qadam 5/6

Варите калину на медленном огне около 50 минут до загустения (нужно учитывать, что окончательно желе застынет уже в банке).
Viburnumni past olovda taxminan 50 daqiqa davomida qalinlashguncha pishiring (jele nihoyat bankada qotib qolishini yodda tutish kerak).


to'liq ekran

# qadam 6/6

Желе разлейте по стерилизованным банкам и храните в холодильнике.
Jeleni sterillangan bankalarga to'kib tashlang va muzlatgichda saqlang.


поделиться фото
5.0
согласны?
kunning retsepti uchun ovozlar(3)
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.