Yumshoq karamel

Мягкая карамель
Мягкая карамель
Мягкая карамель
Мягкая карамель
Мягкая карамель
Мягкая карамель
Мягкая карамель
Мягкая карамель
Мягкая карамель
Мягкая карамель
Мягкая карамель
сooking Time
20 daqiqalar
Recipe For
1 adamga
 

Sipattama

Bugun men sizning e'tiboringizga oddiy va ayni paytda juda mazali desertni taklif qilmoqchiman - yumshoq karamel. So'nggi paytlarda deyarli har bir ikkinchi tortimda uy qurilishi karamelidan foydalanayotganimni ko'rdim. Bu qatlamda, krem \ u200b \ u200byoki plomba uchun asos bo'lishi mumkin. Va choy va karamel bilan to'ldirilgan pechene yoki bu ajoyib taom bilan to'ldirilgan bo'sh savat qanchalik yaxshi! Karamel ikkita asosiy sababga ko'ra bizning uyimizda tez-tez mehmonga aylandi. Birinchidan, bu tez, sodda va mazali. Ikkinchidan, men do'konda sotib olingan quyultirilgan sutdan butunlay voz kechdim va uni o'zim pishiraman va qaynatilgan quyultirilgan sutni karamel bilan muvaffaqiyatli almashtiraman. Men, albatta, siz ham bu ajoyib noziklikning ta'mini qadrlashingizni xohlayman. Ishonchim komilki, sizga albatta yoqadi - va karamel sizning oilaviy choy ziyofatlaringizga tez-tez tashrif buyuradi. Men yana bir daqiqaga to'xtalaman. Karamelning zichligi uning maqsadiga qarab o'zgarishi mumkin. Agar siz uni mustaqil desert sifatida ishlatishga qaror qilsangiz, men shakar va sutni 1 dan 1 gacha nisbatda olishni maslahat beraman. Agar sizga pechene va boshqa shirinliklar uchun plomba kerak bo'lsa yoki qaymoq tayyorlash uchun quyultirilgan sutni almashtirish kerak bo'lsa, men sutni shakarning yarmiga olishni maslahat beraman. Va nihoyat, darhol katta qismini pishirmang, ayniqsa birinchi marta. 200 gramm shakar optimal miqdor, agar xizmat ko'paytirilsa, shakarni eritish qiyin bo'ladi.
В избранное

Пищевая ценность блюда

1238
кКал
52%
Белки3 г
Жиры45 г
Углеводы205 г
% от дневной нормы
1 %
9 %
15 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ингредиенттер қосулы
порция
Основные
200 г
100 г
50 г
1 г
1 шымшу

retsept bo'yicha fotoreportajlar3

rasm Qo'shish
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/6

Сахар высыпаем в сотейник или сковороду с толстым дном и начинаем нагревать на среднем огне. У моей плиты 12 уровней нагрева, я начинаю греть на 6. Сахар начнет таять сначала возле стенок посуды. Теперь надо его перемешать, иначе сахар снизу будет гореть, а сверху даже не начнет плавится. Можно слегка встряхнуть сотейник, чтобы сахар прогревался более равномерно. Если будете мешать ложкой, могут появиться комочки, не расстраиваемся - они тоже расплавятся. Держим на огне пока весь сахар не расплавится и не станет золотисто-янтарного цвета. Не передержите -будет горчить и пахнуть жженым сахаром.
Shakarni qovurilgan idishga yoki qalin dipli panga quying va o'rtacha olovda isitishni boshlang. Mening pechkam 12 ta issiqlik darajasiga ega, men 6 da isitishni boshlayman. Shakar avval idish-tovoq devorlari yonida eriy boshlaydi. Endi siz uni aralashtirishingiz kerak, aks holda shakar pastdan yonadi va hatto yuqoridan erimaydi. Shakarni bir tekis qizdirish uchun qovurilgan idishni ozgina silkitib qo'yishingiz mumkin. Agar siz qoshiq bilan aralashsangiz, bo'laklar paydo bo'lishi mumkin, biz xafa bo'lmaymiz - ular ham eriydi. Barcha shakar eriguncha va oltin-kehribar rangga aylanguncha olovda turing. Haddan tashqari ta'sir qilmang-achchiq bo'ladi va kuygan shakar kabi hidlanadi.


to'liq ekran

# qadam 2/6

Снимаем сотейник с огня и постепенно, все время помешивая, вливаем теплое молоко. Делать это нужно очень аккуратно, так как карамель будет сильно пениться и брызгаться.
Qovurilgan idishni olovdan olib tashlang va asta-sekin, doimo aralashtirib, iliq sut quying. Buni juda ehtiyotkorlik bilan bajarish kerak, chunki karamel juda ko'piklanadi va püskürtülür.


to'liq ekran

# qadam 3/6

Если влить сразу все молоко, карамель соберется в комок. Ничего страшного - возвращаем сотейник на медленный огонь и постоянно помешиваем до полного растворения карамели. Обращаю ваше внимание - карамель не должна кипеть! Если огонь будет слишком сильным и карамель будет кипеть, молоко может свернуться и готовый продукт получиться хлопьями. Добавляем ванилин, щепотку соли (чтоб карамель не была приторно сладкой) и еще раз перемешиваем.
Agar siz bir vaqtning o'zida barcha sutni to'kib tashlasangiz, karamel to'planib qoladi. Yaxshi - qovurilgan idishni sekin olovga qaytaring va karamel to'liq eriguncha doimo aralashtiring. Men sizning e'tiboringizni qarataman-karamel qaynatilmasligi kerak! Agar olov juda kuchli bo'lsa va karamel qaynab ketsa, sut kıvrılmalı va tayyor mahsulot don bo'lib chiqishi mumkin. Vanillin, bir chimdik tuz qo'shing (karamel shirin bo'lmasligi uchun) va yana aralashtiring.


to'liq ekran

# qadam 4/6

Затем снимаем готовую карамель с огня и добавляем масло. Перемешиваем до однородного состояния.
Keyin tayyor karamelni olovdan olib tashlang va yog ' qo'shing. Silliq bo'lguncha aralashtiring.


to'liq ekran

# qadam 5/6

Если сахар и молоко взяты в соотношении 2:1, карамель сразу получается довольно густой, если соотношение 1:1 или больше, то карамель довольно жидкая, но станет гуще после остывания.
Agar shakar va sut 2:1 nisbatda olinsa, karamel darhol juda qalin bo'ladi, agar nisbati 1:1 yoki undan ko'p bo'lsa, karamel juda suyuq bo'ladi, lekin soviganidan keyin qalinroq bo'ladi.


to'liq ekran

# qadam 6/6

Если вы планируете перелить карамель в другую емкость, то сделать это нужно сразу после приготовления, только осторожно - горячее. Ну а теперь наслаждаемся!!! Приятного аппетита!!!
Agar siz karamelni boshqa idishga quyishni rejalashtirmoqchi bo'lsangiz, unda buni pishirishdan keyin darhol qilishingiz kerak, faqat ehtiyotkorlik bilan - issiq. Xo'sh, endi biz zavqlanamiz!!! Yoqimli ishtaha!!!


поделиться фото
4.5
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.