Uyda tayyorlangan olma sirkasi

Домашний яблочный уксус
Recipe For
1 adamga
 

Sipattama

Men barchangizga olma sirkasi tayyorlashning reueptini taklif qilmoqchiman. Agar siz sirka o'zingiz tayyorlasangiz, bu mutlaqo silliq emas, bunga amin bo'lasiz. sizda tabiiy va organik olma sirkasi borligi. Har jihatdan foydali. Sog'lom vitaminli ichimlikni tayyorlashdan tashqari, ayollar uni kosmetik maqsadlarda ishlatishlari mumkin: hammom yoki dush bilan yuvgandan so'ng, paxta to'pini sirka bilan namlang va tananing terisini artib oling. Siz hayron qolasiz qanday ipak teriga ega bo'lasiz. To7-ga qo'shimcha ravishda, shamollash uchun kompress sifatida, bosh og'rig'i uchun. Umuman olganda, kim ko'proq ma'lumot olishni xohlasa, uni internetda topadi. Sirka tayyorlash uchun men yozgi olma ishlatardim, lekin kech kuz yaxshiroq. Menda 5 kg olma bor, men 800 gramm maydalangan olma uchun tartibni beraman. Men retseptni ovoz berishda qoldirish yoki qoldirmaslik haqida uzoq o'yladim...oxir-oqibat, agar retsept ovoz berish lentasida bo'lsa, unda ko'proq veb-saytlar uni ko'radi, ehtimol kimdir foydali bo'ladi deb qaror qildim. Shuning uchun, qizlar, men sizga retsept uchun ovoz bermaslikni va munosib retseptlardan ovozlarni tortib olmaslikni iltimos qilaman! Agar sizga retsept yoqqan bo'lsa, uni kk - ga olib keling yoki undan ham yaxshiroq-qalamlaringiz bilan sirka tayyorlang. Bu men uchun eng katta zavq bo'ladi.
В избранное

Пищевая ценность блюда

947
кКал
40%
Белки4 г
Жиры3 г
Углеводы218 г
% от дневной нормы
1 %
1 %
15 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ингредиенттер қосулы
порция
Основные
800 г
100 г
50 г
1 л

retsept bo'yicha fotoreportajlar1

rasm Qo'shish
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/12

Берем любые хорошо зрелые яблоки, моем, режем на четвертинки, чистим середину
Biz har qanday yaxshi pishgan olma olamiz, yuvamiz, choraklarga kesib tashlaymiz, o'rtasini tozalaymiz


to'liq ekran

# qadam 2/12

Трем яблоки на крупную терку. Комбайном лучше не пользоваться, потому что будет много кашицы, а значит много выпадет потом в осадок. Но если вас это не сильно волнует, пользуйтесь услугами комбайна.
Katta qirg'ichdan uchta olma. Kombayndan foydalanmaslik yaxshiroqdir, chunki juda ko'p gruel bo'ladi, ya'ni keyinchalik ko'p cho'kadi. Ammo bu sizga unchalik ahamiyat bermasa, kombayn xizmatlaridan foydalaning.


to'liq ekran

# qadam 3/12

Складываем все в большую банку, у меня 10 литров. Посуда должна быть либо деревянная, либо глиняная, либо стеклянная. На фото видно, что часть яблок уже окислилась и потемнела - это хороший признак!
Biz hamma narsani katta idishga solamiz, menda 10 litr bor. Idishlar yog'och, loy yoki shisha bo'lishi kerak. Fotosuratda olmalarning bir qismi allaqachon oksidlanib, qorayganligi ko'rsatilgan-bu yaxshi belgidir!


to'liq ekran

# qadam 4/12

Если вы хотите получить более сладкий уксус - увеличьте к-во сахара. Я не хочу сладости в уксусе, поэтому на 5 кг яблок я взяла всего 400 грамм сахара.
Agar siz shirinroq sirka olishni istasangiz-shakar miqdorini oshiring. Men sirkada shirinlikni xohlamayman, shuning uchun 5 kg olma uchun atigi 400 gramm shakar oldim.


to'liq ekran

# qadam 5/12

Часть воды подогреваем до теплого и растворяем в ней сахар, затем соединяем сахарную воду с простой и выливаем в банку. Оставляйте до верха сантиметров 10, потому что яблоки начнут бродить и "шапка" поднимется. В таком виде оставляем яблоки на 10 суток бродить в теплом месте, не на солнце. Периодически помешиваем. Горлышко банки завязываем марлей.
Biz suvning bir qismini iliq bo'lguncha isitamiz va undagi shakarni eritamiz, so'ngra shakar suvini oddiy suv bilan birlashtiramiz va idishga quyamiz. 10 santimetrni tepaga qoldiring, chunki olma achiy boshlaydi va" shlyapa " ko'tariladi. Ushbu shaklda biz olmalarni quyoshda emas, balki iliq joyda 10 kun davomida fermentatsiya qilish uchun qoldiramiz. Vaqti-vaqti bilan aralashtiring. Biz bankaning bo'ynini doka bilan bog'laymiz.


to'liq ekran

# qadam 6/12

Через 10 дней у нас получится уже так: при помешивании яблочная масса уже очень быстро поднимается наверх, а образовавшийся сок остается внизу. Процеживаем через несколько слоев марли. Процеживайте частями, так легче. Яблочную массу тоже хорошенько отжимайте. У меня получилось 6,5 литров сока.
10 kundan keyin biz buni allaqachon olamiz: aralashtirganda olma massasi allaqachon juda tez ko'tariladi va hosil bo'lgan sharbat pastda qoladi. Tülbentning bir necha qatlamlari orqali filtrlang. Qismlarni filtrlang, bu osonroq. Olma massasini ham yaxshilab siqib oling. Men 6,5 litr sharbat oldim.


to'liq ekran

# qadam 7/12

На каждый литр сока добавляем 50 грамм меда. Я отливаю немного сока, растворяю в нем мед: здесь сок поднялся наверх, мед внизу.
Har bir litr sharbat uchun 50 gramm asal qo'shing. Men bir oz sharbat quyaman, undagi asalni eritaman: bu erda sharbat yuqoriga ko'tarildi, asal pastda.


to'liq ekran

# qadam 8/12

Вот мед растворился
Asal eriydi


to'liq ekran

# qadam 9/12

Выливаем в бутыль с соком, завязываем горлышко марлей и отправляем в темное место на ферментацию на 40 дней.
Biz uni sharbat bilan shishaga quyamiz, bo'ynini doka bilan bog'laymiz va 40 kun davomida fermentatsiya uchun qorong'i joyga yuboramiz.


to'liq ekran

# qadam 10/12

За это время сок посветлеет и сверху образуется вот такая толстая беловатая пленка, которую называют уксусной маткой или пленкой дрожжеподобных грибков. Лечебные свойства этой пленки в три раза превышают лечебные свойства самого яблочного уксуса. Ее можно использовать для дальнейшего приготовления яблочного уксуса, а можно использовать как известный чайный гриб. Но я выбрасываю: не люблю чайный гриб, а уксуса этого мне хватает на 2 года.
Bu vaqt ichida sharbat porlaydi va tepada shunday qalin oqish plyonka hosil bo'ladi, u sirka bachadoni yoki xamirturushga o'xshash qo'ziqorin plyonkasi deb ataladi. Ushbu filmning shifobaxsh xususiyatlari olma sirkasining o'ziga xos xususiyatlaridan uch baravar ko'pdir. U olma sirkasini yanada tayyorlash uchun ishlatilishi mumkin yoki taniqli kombucha sifatida ishlatilishi mumkin. Lekin men tashlayman: men kombuchani yoqtirmayman va bu sirka menga 2 yil davom etadi.


to'liq ekran

# qadam 11/12

Когда уксус посветлел, а уксусная матка начинает опускаться на дно - наш органический полезный продукт готов! Аккуратно переливаем в бутылки, укупориваем и отправляем на хранение в кладовую или у кого куда есть. Чем дольше будет стоять уксус, тем больше он будет светлеть. На поверхности будет образовываться уксусная матка, а в осадок будут выпадать хлопья, не интенсивно, но будут. Это знак качества вашего уксуса. Просто когда будете открывать каждую следующую бутылку уксуса - убирайте гриб и процедите от осадка.
Sirka yorishib, sirka bachadoni pastga tusha boshlaganda-bizning organik sog'lom mahsulotimiz tayyor! Ehtiyotkorlik bilan idishlarga quying, yoping va omborga yoki kimda bo'lsa, saqlash uchun yuboring. Sirka qancha uzoq tursa, shunchalik engil bo'ladi. Sirtda sirka bachadoni hosil bo'ladi va yoriqlar cho'kma ichiga tushadi, intensiv emas, lekin bo'ladi. Bu sizning sirka sifatining belgisidir. Har bir keyingi shisha sirkani ochganingizda-qo'ziqorinni olib tashlang va cho'kindidan torting.


to'liq ekran

# qadam 12/12

А затем, весь год - стакан теплой воды+1 чайная ложка уксуса+1 чайная ложка меда с утра натощак. И витамины, и микроэлементы - все в одном флаконе! Всем крепкого здоровья!
Va keyin, butun yil-ertalab och qoringa bir stakan iliq suv+1 choy qoshiq sirka+1 choy qoshiq asal. Vitaminlar ham, iz elementlari ham bitta shishada! Barchaga sihat-salomatlik!


поделиться фото
4.5
согласны?
kunning retsepti uchun ovozlar(2)
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.