Qisqichbaqasimon frantsuz bageti

Французский багет с хрустящей корочкой
сooking Time
1 soatva 30 daqiqalar
Recipe For
1 adamga
 

Sipattama

Frantsuz bageti bu ajoyib tiniq qobig'i bo'lgan haqiqiy milliy frantsuz noni. Agar siz uni to'g'ri pishirsangiz, unda siz yangi rulonning beqiyos ta'mini olasiz. Baget frantsuz nonini tayyorlash uchun ekzotik mahsulotlar kerak emas, hamma narsa juda oddiy va arzon. Siz u bilan ajoyib sendvichlar tayyorlashingiz mumkin, ammo bu nonni pichoq bilan kesmaslik, balki qo'llaringiz bilan sindirish yaxshidir.
В избранное

тағамдық құндылық тағамдар

2297
кКал
97%
ақуыздар59 г
майлар24 г
көмірсулар467 г
күнделікті нормадан
15 %
5 %
33 %
сізге негізделген
жас, салмақ және БЕЛСЕНДІЛІК. Анықтамалық ақпарат болып табылады.
ingredientlar yoqilgan
xizmat
Основные
400 ml
10 g
2 tsp
2 tsp
1 osh qoshiq
1 tatib ko'rish uchun
600 g

retsept bo'yicha fotoreportajlar5

rasm Qo'shish
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/17

В емкость наливаем 400 мл теплой воды.
Idishga 400 ml iliq suv quying.


to'liq ekran

# qadam 2/17

Добавляем дрожжи, сахар и соль. Все хорошо размешать и оставляем на 10 минут до образования белой пенки.
Xamirturush, shakar va tuz qo'shing. Har bir narsani yaxshilab aralashtiring va oq ko'pik hosil bo'lguncha 10 daqiqaga qoldiring.


to'liq ekran

# qadam 3/17

Тем временем просеиваем муку через сито (для обогащения кислородом).
Ayni paytda unni elakdan o'tkazing (kislorod bilan boyitish uchun).


to'liq ekran

# qadam 4/17

Придав муке вид горы с ямкой в центре.
Unga markazida chuqur bo'lgan tog ' ko'rinishini berish.


to'liq ekran

# qadam 5/17

Аккуратно, понемногу, вливаем в ямку наши разведенные дрожжи с сахаром и солью. Перемешиваем смесь ложкой или вилкой, стараясь не задевать его стенки.
Ehtiyotkorlik bilan, asta-sekin, suyultirilgan xamirturushimizni shakar va tuz bilan teshikka quying. Aralashmani qoshiq yoki vilka bilan aralashtiring, uning devorlariga tegmaslikka harakat qiling.


to'liq ekran

# qadam 6/17

Продолжаем мешать и добавлять оставшуюся дрожжевую смесь.
Biz aralashishda davom etamiz va qolgan xamirturush aralashmasini qo'shamiz.


to'liq ekran

# qadam 7/17

Добавляем оливковое масло и вымешиваем тесто.
Zaytun moyini qo'shing va xamirni yoğurun.


to'liq ekran

# qadam 8/17

Чтобы тесто меньше прилипало к рукам, их следует время от времени слегка присыпать мукой.
Xamir qo'llarga kamroq yopishishi uchun ularni vaqti-vaqti bilan ozgina un bilan changlatish kerak.


to'liq ekran

# qadam 9/17

Сформировали из теста шар, слегка присыпали мукой и накрыли полотенцем. Поставить миску с тестом в теплое место без сквозняков на 1 ч.
Xamirdan to'p hosil qiling, un bilan ozgina Changlang va sochiq bilan yoping. Bir piyola xamirni 1 soat davomida qoralama bo'lmagan iliq joyga qo'ying.


to'liq ekran

# qadam 10/17

Когда тесто увеличится в объеме вдвое, достать из миски и уложить на рабочую поверхность.
Xamir hajmi ikki baravar ko'payganda, idishdan olib tashlang va ish yuzasiga qo'ying.


to'liq ekran

# qadam 11/17

Разделить на 4 или 6 равных частей (в зависимости от того, какой величины багет вы хотите получить). У меня получилось 4 багета + булочки.
4 yoki 6 ta teng qismga bo'ling (qancha baget olishni xohlayotganingizga qarab). Menda 4 ta baget + bulochka bor edi.


to'liq ekran

# qadam 12/17

Каждую часть необходимо раскатать.
Har bir qism o'ralgan bo'lishi kerak.


to'liq ekran

# qadam 13/17

После скручиваем в рулет и чуть-чуть прихлопываем ладошкой, чтобы вышел лишний воздух.
Shundan so'ng, biz uni rulonga aylantiramiz va ortiqcha havo chiqishi uchun kaftimizni ozgina uramiz.


to'liq ekran

# qadam 14/17

Формируем багеты укладывая на противень присыпанною мукой. Накрываем полотенцем и даем подняться тесту 20 минут.
Biz bagetlarni pishirish varag'iga sepilgan un bilan shakllantiramiz. Sochiq bilan yoping va xamirni 20 daqiqaga ko'taring.


to'liq ekran

# qadam 15/17

Разогреваем духовку до 250°C, если у вас духовка оборудована функцией конвекции, то градус можно уменьшать до 220°C. На каждом багете делаем надрез и посыпаем кунжутом. Помещаем в духовку с конвекцией на 15 минут, запекаем пока батоны не станут золотистыми и хрустящими.
Pechni 250°C ga oldindan qizdiring, agar pechingiz konveksiya funktsiyasi bilan jihozlangan bo'lsa, u holda darajani 220°C ga kamaytirish mumkin.har bir bagetda biz kesma qilamiz va kunjut urug'iga sepamiz. 15 daqiqa davomida konveksiya bilan pechga qo'ying, non oltin va tiniq bo'lguncha pishiring.


to'liq ekran

# qadam 16/17

Багет получается по-настоящему французским. Очень вкусный, ароматный и самое главное хрустящий! Вашим близким точно понравится.
Baget haqiqatan ham frantsuz bo'lib chiqadi. Juda mazali, xushbo'y va eng muhimi tiniq! Yaqinlaringizga albatta yoqadi.


to'liq ekran

# qadam 17/17

Приятного аппетита!
Yoqimli ishtaha!


поделиться фото
4.5
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.