Yasmiq pyuresi sho'rva

Суп-пюре из чечевицы
сooking Time
40 daqiqalar
Recipe For
4 adamdar
 

Sipattama

Qizil yasmiqqa asoslangan juda oddiy, ammo mazali sho'rva, sog'lom va to'yimli. Pyuresi sho'rva uchun sizga qizil yasmiq kerak, yashil va qora bu sho'rva uchun mos emas. Albatta, siz har qanday yasmiq bilan pishirishingiz mumkin, ammo bu umuman bo'lmaydi, chunki bu qizil yasmiq yaxshi qaynatiladi va pyuresi sho'rvasiga kerakli to'qimalarni beradi. Sho'rva mutlaqo yog'siz bo'lib chiqadi. Ro'za tutmaydiganlar uchun siz uni tovuq bulonida pishirishingiz mumkin, bu ham juda yaxshi bo'ladi. Bundan tashqari, sho'rvani smetana, qaymoq, maydalangan pishloq, kraker, qovurilgan pastırma, qaynatilgan yoki qovurilgan tovuq bo'laklari va boshqalarga qaraganda ko'proq qo'shishingiz mumkin. Ammo bu qo'shimchalarsiz, yog'siz versiyada sho'rva shunchaki ajoyib ta'mga ega! Men yasmiq pyuresi sho'rva tayyorlashni tavsiya qilaman!
В избранное

Пищевая ценность порции

323
кКал
13%
Белки18 г
Жиры5 г
Углеводы47 г
% от дневной нормы
5 %
1 %
3 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ингредиенттер қосулы
бөліктер
Основные
300 г
200 г
200 г
1 ст. л.
3 қалампыр
0 ш. л.
1 дәміне қарай
1 дәміне қарай
1 ст. л.

retsept bo'yicha fotoreportajlar6

rasm Qo'shish
көбірек2
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/9

Вот такой простой, доступный и немногочисленный набор продуктов для приготовления супа-пюре из чечевицы.
Bu erda yasmiq pyuresi sho'rva tayyorlash uchun juda oddiy, arzon va oz sonli mahsulotlar to'plami.


to'liq ekran

# qadam 2/9

В кастрюле с толстым дном хорошо разогреть растительное масло. Выложить мелко нарезанный лук, чеснок, жарить около 5 минут до прозрачности и легкой золотистости.
Qalin dipli qozonda o'simlik moyini isitish yaxshi. Mayda tug'ralgan piyoz, sarimsoq qo'ying, shaffof va engil oltinga qadar taxminan 5 daqiqa qovuring.


to'liq ekran

# qadam 3/9

Добавить томатную пасту и молотую зиру, перемешать, обжарить около минуты.
Tomat pastasi va maydalangan zira qo'shing, aralashtiring, taxminan bir daqiqa qovuring.


to'liq ekran

# qadam 4/9

Добавить морковь, натертую на крупной терке. Перемешать и обжарить 2 — 3 минуты.
Sabzi qo'shing, qo'pol qirg'ichdan o'tkazing. Aralashtiring va 2-3 daqiqa davomida qovuring.


to'liq ekran

# qadam 5/9

Добавить промытую красную чечевицу ТМ «Националь».
Yuvilgan qizil yasmiq qo'shing TM "Milliy".


to'liq ekran

# qadam 6/9

Влить 1 литр кипятка. Довести до кипения. Варить на очень медленном огне примерно 25 — 30 минут до готовности чечевицы. За 5 минут до готовности посолить, поперчить. Кто любит поострее, можно добавить красного острого перца.
1 litr qaynoq suv quying. Qaynatishga keltiring. Yasmiq tayyor bo'lgunga qadar juda past olovda taxminan 25-30 daqiqa davomida pishiring. Pishirishdan 5 daqiqa oldin tuz va murch seping. Kim achchiqroq yoqsa, siz qizil achchiq qalampir qo'shishingiz mumkin.


to'liq ekran

# qadam 7/9

Указанное время прошло. Суп приобрел просто золотистый цвет!
Belgilangan vaqt o'tdi. Sho'rva shunchaki oltin rangga ega bo'ldi!


to'liq ekran

# qadam 8/9

Тщательно измельчить суп блендером. В зависимости от того, какую густоту супа вы хотите получить, можно добавить еще кипятка. Немного прогрейте на огне.
Sho'rvani blender bilan yaxshilab maydalang. Sho'rvaning qancha qalinligini olishni xohlayotganingizga qarab, siz ko'proq qaynoq suv qo'shishingiz mumkin. Olovda bir oz qizdiring.


to'liq ekran

# qadam 9/9

Суп-пюре из чечевицы — это не только сытно, полезно и питательно, но еще и очень вкусно! Приятного аппетита!
Yasmiq pyuresi sho'rvasi nafaqat to'yimli, sog'lom va to'yimli, balki juda mazali! Yoqimli ishtaha!


поделиться фото
5.0
согласны?
kunning retsepti uchun ovozlar(1)
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.