Bolonya uchun pomidor sousi (qishga tayyorgarlik)

Томатный соус для Болоньезе (заготовка на зиму)
Томатный соус для Болоньезе (заготовка на зиму)
Томатный соус для Болоньезе (заготовка на зиму)
Томатный соус для Болоньезе (заготовка на зиму)
Томатный соус для Болоньезе (заготовка на зиму)
Томатный соус для Болоньезе (заготовка на зиму)
Томатный соус для Болоньезе (заготовка на зиму)
Томатный соус для Болоньезе (заготовка на зиму)
Томатный соус для Болоньезе (заготовка на зиму)
сooking Time
3 soatva 30 daqiqalar
Recipe For
1 adamga
 

Sipattama

Bu yil pomidor hosili muvaffaqiyatli bo'ldi! Men buni yaxshi yoki yomon bilmayman) ular faqat qish uchun yopilmagan. Pomidorlarning oxiri va chekkasi yo'qdek tuyuldi))) faqat men bo'sh qutilarni ajratib olib tashladim, chunki erimning singlisi menga qo'ng'iroq qilib, otamga borishni so'radi - o'tkazish va eng muhimi, hosil yig'ish...Men nafas oldim, lekin u meni tinchlantirishga shoshildi: pomidor bering yoki tashlang, faqat to'plang, aks holda u tashvishlanmoqda. Biz yozgi uyga keldik va men juda ko'p pomidorni ko'rib, aqldan ozdim! Biz hamma narsani to'pladik!!! Ota quvonchdan hatto jigarrangni ham yig'di...Uyga olib kelinganimda, dam olish kunlari bo'lmasligini angladim! Men tuzladim, tuzladim, salatlar pishirdim, sustlashdim...Uf! Yorliqda pomidor sousi yozilgan kavanoz qo'lga tushdi (men tovar nomini aytmayman) Bolonya uchun an'anaviy . Men juda katta pomidor pishgan qutiga qaradim. Nega men sosimni pishirmayman. Sosda menda bor narsa bor edi. Men Bolonya retseptlarini yana bir bor ko'rib chiqdim va ishga kirishdim. Men darhol aytamanki, men uni jami 4 soat pishirganman. Men sharobni sharob sirkasi bilan almashtirdim, lekin asal o'rniga qamish shakaridan foydalandim. Aks holda, men har bir qadamni yozib, ingredientlarni o'lchash va tortish orqali ta'mimga tayanardim. Natija mening barcha kutganimdan oshib ketdi! Va eng muhimi, Spagetti Bolonya yoki lazanya tayyorlashda sizga kamroq vaqt kerak bo'ladi! Men kavanozni ochdim va tamom! Umid qilamanki, mening retseptim sizga yordam beradi. Va agar men noto'g'ri ish qilgan bo'lsam, unda sizning maslahatlaringizdan mamnun bo'laman)))
В избранное

Пищевая ценность блюда

3709
кКал
157%
Белки118 г
Жиры91 г
Углеводы637 г
% от дневной нормы
29 %
18 %
45 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ингредиенттер қосулы
порция
Основные
7 кг
1 кг
400 г
1 басы
70 мл
3 ст. л.
200 г
1 ш. л.
1 ш. л.
7 г
2 ст. л.
10 ст. л.
1 шоқ
1 шоқ

retsept bo'yicha fotoreportajlar8

rasm Qo'shish
көбірек4
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/17

Помидоры взвешивайте после того как их вымоете и почистите. Мелко порежьте. Сложите в большую емкость. Поставьте на огонь.
Pomidorlarni yuvib, tozalagandan keyin torting. Nozik kesib oling. Katta idishga katlayın. Olovga qo'ying.


to'liq ekran

# qadam 2/17

Когда помидоры закипят, убавьте огонь до среднего. Крышкой не закрывайте. Варить нужно помидоры то тех пор пока количество жидкости не уменьшиться на одну треть. У меня на это ушло 2,5 часа. И, самое главное, не забывайте мешать!
Pomidor qaynatilgach, olovni o'rtacha darajaga tushiring. Qopqoqni yopmang. Suyuqlik miqdori uchdan biriga kamayguncha pomidorni pishirish kerak. Bu menga 2,5 soat davom etdi. Va eng muhimi, aralashishni unutmang!


to'liq ekran

# qadam 3/17

Пока томаты увариваются, подготовьте лук и чеснок. Лук порежьте на мелкие кубики и обжарьте на оливковом масле.
Pomidor qaynatilayotganda piyoz va sarimsoq tayyorlang. Piyozni mayda kubiklarga kesib oling va zaytun moyida qovuring.


to'liq ekran

# qadam 4/17

Чеснок мелко порубите и тоже обжарьте на оливковом масле, но не пересушите.
Sarimsoqni mayda to'g'rab oling va zaytun moyida ham qovuring, lekin ortiqcha quritmang.


to'liq ekran

# qadam 5/17

Томатную пасту разведите небольшим количеством жидкости из кастрюли, где варятся томаты, для того, что бы паста не легла на дно и не пригорела.
Tomat pastasini pomidor qaynatilgan qozondan ozgina suyuqlik bilan suyultiring, shunda makaron pastki qismida yotmaydi va yonmaydi.


to'liq ekran

# qadam 6/17

Добавьте соль и сахар. Не закладывайте все сразу. Положите сначала 2/3 части, перемешайте, попробуйте, а затем уже добавляйте оставшуюся часть. Тоже самое делайте со специями.
Tuz va shakar qo'shing. Hammasini birdaniga qo'ymang. Avval 2/3 qismini qo'ying, aralashtiring, tatib ko'ring va keyin qolgan qismini qo'shing. Ziravorlar bilan ham xuddi shunday qiling.


to'liq ekran

# qadam 7/17

Теперь добавьте паприку. После каждой закладки дайте соусу провариться 1-2 минуты.
Endi paprika qo'shing. Har bir xatcho'pdan keyin sousni 1-2 daqiqa qaynatib oling.


to'liq ekran

# qadam 8/17

Теперь можно положить в соус орегано
Endi siz Oregano sousiga qo'yishingiz mumkin


to'liq ekran

# qadam 9/17

...и мелко рубленную зелень.
...va mayda tug'ralgan ko'katlar.


to'liq ekran

# qadam 10/17

Выкладываем жареный лук и чеснок. Не забываем постоянно помешивать!
Qovurilgan piyoz va sarimsoqni yoyib chiqing. Doimo aralashtirishni unutmang!


to'liq ekran

# qadam 11/17

Осторожно добавляем перец черный и чили...
Ehtiyotkorlik bilan qora qalampir va Chili qo'shing...


to'liq ekran

# qadam 12/17

Последним, что вы добавите, будет винный уксус.
Siz qo'shadigan oxirgi narsa sharob sirkasi bo'ladi.


to'liq ekran

# qadam 13/17

Проварите еще 3 минуты и убавьте огонь.
Yana 3 daqiqa qaynatib oling va olovni kamaytiring.


to'liq ekran

# qadam 14/17

Разлейте соус в подготовленные банки...
Tayyorlangan bankalarga sousni quying...


to'liq ekran

# qadam 15/17

...закатайте крышкой.
...qopqoqni aylantiring.


to'liq ekran

# qadam 16/17

Банки уложите вверх дном. Оставьте до полного остывания. У меня получилось 12 поллитровых баночек.
Bankalarni teskari joylashtiring. To'liq sovib ketguncha qoldiring. Men 12 yarim litrli banka oldim.


to'liq ekran

# qadam 17/17

И еще половинка баночки))) Дети слопали ее с хлебом))) Соус получился действительно оооочень вкусным!
Va kavanozning yarmi))) bolalar uni non bilan iste'mol qilishdi))) SOS haqiqatan ham juda mazali bo'lib chiqdi!


поделиться фото
4.5
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.